'Rondum de Brouwer' winnaar Interdorpsspelen

Het winnende interdorpteam van 'Um de Brouwer'. Foto: Oranjevereniging Ruurlo.
Het winnende interdorpteam van 'Um de Brouwer'. Foto: Oranjevereniging Ruurlo.

RUURLO – Het had er dit jaar alle schijn van dat een team uit het dorp zelf weer eens een overwinning over de streep zou trekken. De onoverwinnelijkheid van de teams uit de Ruurlose buurtschappen zou daarmee eindelijk eens geslecht worden. Tot aan het laatste spel leidde de Eikenlaan namelijk de sportieve strijd om de zo felbegeerde titel van de Interdorpsspelen tijdens de jaarlijkse Septemberfeesten. Maar het mocht zaterdagmiddag niet zo zijn voor het team onder leiding van coach Marco Gotink. In het alles beslissende laatste spel met de 61-jarige Margriet te Morsche in hun midden, ging het team van de Eikenlaan onderuit. De overwinning ging uiteindelijk naar het team van 'Rondom de Brouwer' onder leiding van coach Nienke Langermans uit de buurtschap Brouwershoek.

Door Jan Hendriksen

De een spreekt van Interdorpsspelen, de ander van zeskamp. Feit was dat de sportieve strijd vrijdagavond in een van de feesttenten op de Blikmansweide van start ging met het kennisspel 'Kopspijkers'. Een spel waarbij met het geven van een goed antwoord op een vraag van de presentatoren Geert Cornelissen en Wim Meerbeek een slag op een spijker mocht worden gegeven. Het team van Bruil 1 bleek over de meest parate kennis te beschikken, gevolgd door de Eikenlaan en Um d'n Vosheuvel.
Zaterdagmiddag ging de strijd met de humorvolle, alerte en de altijd enthousiaste presentator Geert Cornelissen verder op de feestweide met het spel 'zwiepende ballen'. Al schommelend probeerde een speler in een heupgordel ballen in een puntenbak te gooien. De Brouwershoek won dit spel. Spel twee, 'uut de hoogte', vergde de nodige concentratie van de spelers. Op een dienblad dat op een stok was bevestigd moest zo veel mogelijk water in plastic glazen worden overgebracht. Veldhoek 2 beschikte over de meeste concentratie. De Eikenlaan werd vierde en had op dit spel de joker ingezet, wat betekende dat men dubbele punten scoorde (26). Kracht koste het derde spel: 'heuveltje op, heuveltje af'. Op een grote opblaasbare hindernisbaan moesten zoveel mogelijk tennisballen worden overgebracht. 'Rondum de Brouwer' legde in dit spel de basis voor haar uiteindelijke overwinning. Met de inzet van de joker werd de maximale score van 32 punten behaald. De Eikenlaan kwam bij dit spel niet verder dan een tiende plaats. Bij het laatste spel, 'de rode draad', waarbij ook opvallend genoeg de punten dubbel telden, behaalde 'Um de Brouwer' ook weer de maximale score. Bij dit spel moest zo snel mogelijk een survivalparcours worden afgelegd die voor iedereen een nat pak opleverde. Men moest namelijk in een waterbassin twee maal onder een balk doorkruipen.

Samenvoegen
De Interdorpsspelen hadden dit jaar een snel en vlot verloop. Dit kwam mede doordat er maar zestien teams aan de spelen deelnamen. Zes daarvan kwamen uit het dorp, tien uit het buitengebied. De Commissie Interdorpsspelen van Oranjevereniging Ruurlo had op minimaal twintig deelnemende teams gehoopt. "Maar helaas, het aantal bleef dit jaar wat achter. Sommige straten kunnen door onvoldoende spelers geen team samenstellen. We hadden dit jaar de gelegenheid geboden om teams van twee straten of wijken eventueel samen te voegen. Daarvan is uiteindelijk geen gebruik gemaakt. Maar we willen volgend jaar daar zeker opnieuw op insteken om het aantal deelnemende teams daarmee weer wat op te krikken", aldus de Commissie Interdorpsspelen van Oranjevereniging Ruurlo. Zie voor alle uitslagen www.oranjeverenigingruurlo.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>