Uitermate sterk was de figuratie van de winnende groep met als thema 'Thriller'. Foto: Jan Hendriksen.
Uitermate sterk was de figuratie van de winnende groep met als thema 'Thriller'. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: Jan Hendriksen)

'De Vosheuvel' brengt met 'Thriller' optocht publiek in vervoering

RUURLO - De deelnemers aan de allegorische optocht in Ruurlo waren afgelopen weekeinde elkaars grootste concurrenten. De kwaliteit van de grote wagens, maar ook die van de andere creaties zoals auto's met aanhangers, kleine wagens, karretjes en loopgroepen was namelijk perfect, zo vond de onafhankelijke jury. De juryleden kwamen van buiten Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Een wagenbouwgroep stak echter met kop en schouders boven de rest uit. Daarover waren de juryleden, maar ook het publiek het unaniem eens. Alles klopte, de wagen was op elke vierkante centimeter perfect gestyled. De schmink van de loopgroep zag er zeer professioneel uit. De zombiedans van de groep maakte veel indruk. Kortom; een fanatische creatie van de bouwgroep 'De Vosheuvel' met als thema 'Thriller' behaalde evenals vorig jaar de hoogste puntenscore (111.5).

Regende het zaterdag tot na het middaguur nog pijpenstelen. Toen de optocht zaterdagmiddag om klokslag 13.30 uur van start ging klaarde de lucht op. De originele groep 'Dansmariekes' opende de optocht op ludieke wijze, met in hun kielzog Koninklijke muziekvereniging Sophia's Lust Ruurlo.

Wat talloze Ruurloërs ook aansprak was de 'kermiswagen' van de groep 'De Brookse Buurtjes'. Middels een handtekeningsactie bracht de groep hun motto: 'Wij stemmen voor kermis en feestterrein op de weide' onder de aandacht. Menig Ruurloër zette een handtekening. De bonte wagen kon in de optocht verder nadat eerst iemand uit het publiek in de 'botsauto', een muntje had gegooid. Deze creatie was, evenals Triller van De Vosheuvel bij de grote wagens, ook goed voor een eerste prijs (101 punten). Naast het idee werden de deelnemers beoordeeld op uitbeelding, opbouw en afwerking.

Dansmariekes
In de categorie auto met aanhanger scoorde de familie Bouwmeester met 'Van het land neer de klant' als enige met 97 punten een eerste prijs. Bij de kleine wagen en karretjes en loopgroepen wonnen de 'Dansmariekes' een eerste prijs (50.5 punten). De prijs voor de kinderen viel dit jaar 'in het water' ondanks dat zaterdag- en zondagmiddag de zon zich alsnog liet zien. Er waren namelijk tot teleurstelling van vele toeschouwers geen kinderen met fietsjes en enkelingen in de optocht aanwezig. "Hopelijk volgend jaar wel weer", zo liet Gerda Regelink namens de Optochtcommissie van Oranjevereniging Ruurlo weten.

De Broertjes
De originaliteitsprijs van de Ruurlose Ondernemers Vereniging werd door de Vriendengroep De Broertjes gewonnen met hun creatie 'Fipronil… Wij zijn van de leg'. De Muldertrofee ging dit jaar naar de enthousiaste Dansmariekes met hun act van de 'Dansmeerietjes' onder leiding van Helma Roekevisch. 'De act was origineel en had een meerwaarde voor de optocht', zo vond de Oranjevereniging Ruurlo en ook de jury. Voor alle uitslagen: zie www.oranjeverenigingruurlo.nl.

Meer berichten