De uitvoering van 'YMCA' van The Village People met Rik Kamperman als voorganger. Foto: Mark Koeleman
De uitvoering van 'YMCA' van The Village People met Rik Kamperman als voorganger. Foto: Mark Koeleman

Glorieuze terugkeer Reurle Live

RUURLO – Na een jaar absentie: Reurle Live part IV. Het was even afwachten hoe Ruurlo vorig jaar de donderdagavond van het Septemberfeest had ingevuld en welke tradities daaruit waren geboren. Een afgeladen tent bewees: men zit er op te wachten. Reurle Live is de perfecte opener van het Reurlse Septemberfeest. Return of the champions.

Door Hugo Kamperman

Een magistraal optreden. Hoe krijg je dat voor elkaar? De deelnemers van Reurle Live hebben het afgelopen half jaar nagenoeg elke vrijdagavond opgeofferd om te repeteren. Hoe ver zijn we en waar staan we? Onder de hartstochtelijke leiding van 'orchestral leader' Rob Hulshof ontstond er gaandeweg iets moois. Het ging er zo nu en dan duftig op, maar hé, zonder wrijving kun je niet polijsten. Een aloude wetmatigheid. Ja, het ging van la-la-la-là-la-la-là-la-la-la-lá. Het door Florian Asselman gezongen 'Hendrik Haverkamp' werd meegebruld door alles wat Reurls was. 'Fiësta' van The Pogues maakte de klus af, een absolute apotheose. De tent op Blikmansweide barstte zowat uit haar spanten. Even daarvoor werd het publiek al om de oren geslagen met een gedreven uitvoering van 'YMCA' van The Village People met Rik Kamperman als voorganger. En dat was nog maar de tweede set. De vierde editie van Reurle Live werd afgetrapt door Laura Temmink en Cindy Hulshof met Beyonce's 'Crazy In Love'. Fijne binnenkomer. Daarna volgde een begeesterde vertolking van 'Hotel California': een wervelend gitaarduel tussen Rik Kamperman en Harm Klein Geltink; de Californische zon scheen over Blikmansweide. Hernieuwd elan. De jaren zeventig werden daarna nog even herbeleefd in Abba's 'Waterloo', met de debutanten Chantal van Aalst en Froukje van Eerde.

Omhelzing
De afsluitende set bevatte een aantal bewezen succesnummers. Anne Nijhuis en Hilda Haselberg zongen dat 'Tommy used to live on the docks'. Even daarna viel de zaal in: Wohoo! We're halfway there! Als Reurle Live al twijfelde over haar bestaansrecht dan werden alle aarzelingen subiet verdampt door de AC/DC-medley waarin Florian Asselman en Harm Klein Geltink heersten op gitaar. Hilda Haselberg stuurde het publiek in 'Links Rechts' van de Snollebollekes en dirigeerde de feestgangers tot slot met zachte hand richting uitgang. Concluderend na een jaartje afwezigheid… Reurle Live deel 4, een liefdevolle omhelzing. Ruurlo houdt van Reurle Live.

7 reacties
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>