De buurtbewoners van de Wildenborchseweg samen met directeur Gerhard Weevers van Achterhoek Nieuws (eerste van rechts) en bestuursleden van Oranjevereniging Ruurlo. Foto: Kees Avé.
De buurtbewoners van de Wildenborchseweg samen met directeur Gerhard Weevers van Achterhoek Nieuws (eerste van rechts) en bestuursleden van Oranjevereniging Ruurlo. Foto: Kees Avé. (Foto: Jan Hendriksen)

Wildenborchseweg wint Achterhoek Nieuws Stratenprijs 2017

RUURLO – "Perfect uitgelijnd. Als een scheerlijn zo strak. Alle auto's waren uit de straat verplaatst of op de oprit gezet en de objecten waren uniform geplaatst en verlicht. En bovenal: er is met de objecten een creatieve verbinding gelegd met de straatnaam. Kortom er is veel tijd en aandacht aan deze straatversiering besteed."

Door Jan Hendriksen

Donderdagavond rond de klok van elf uur werd tijdens Reurle Live en het Stratenfeest op de Blikmansweide de Wildenborchseweg door Oranjevereniging Ruurlo uitgeroepen tot winnaar van de Achterhoek Nieuws Stratenprijs 2017. Een deel van de buurtbewoners die bij Reurle Live en het Stratenfeest aanwezig waren namen met groot enthousiasme de prijs in een van de feesttenten uit handen van voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo in ontvangst. Zaterdagmorgen bracht directeur Gerhard Weevers van Achterhoek Nieuws BV persoonlijk de felicitaties aan de Buurtvereniging Wildenborschseweg over. Voorzitter Henk Vels van de buurtvereniging nam de felicitaties met genoegen in ontvangst. "Dit is fanatisch en een grote eer." Hadden de bewoners tot twee jaar geleden een 'W' in de tuin staan en een vlag met het wapen van Kasteel De Wildenborch aan de gevel hangen. Vorig jaar werd de straatversiering zowel binnen de bebouwde kom vanaf de Schoolstraat/Beatrixlaan als buiten de bebouwde kom tot aan de gemeentegrens met Lochem nieuwe objecten geplaatst waarop de letter 'W' waren aangebracht.

Hoefijzers
Basis voor de versieringen vormden de twee 'hoefijzers' die de letter 'W' vormen. "En we hebben dit jaar enkele teksten op borden aan de versiering toegevoegd zoals 'Bekiek et oe moar goed', 'Wildenborchseweg anno 1980 Neugt Oe' en 'Goed Goan Weerkommen'. Ook hebben we de zes objecten die buiten de bebouwde kom stonden naar de bebouwde kom gehaald. Zo ontstond er meer uniformiteit in de versiering. Al die kleine facetten hebben blijkbaar hun vruchten afgeworpen en geresulteerd in een eerste prijs", aldus een trotse voorzitter Vels. Drijvende krachten achter de vernieuwde en aanvullende versieringen waren onder meer Henk Vels, Jan de Jong, Maurice Beltman en Jan Meulenveld en diverse anderen.

Burendag
Het idee voor de vernieuwing en uitbreiding van de straatversiering ontstonden tijdens de jaarlijkse Burendag die de buurtvereniging organiseert. Henk Vels: "Ook dit jaar doen we op zaterdag 23 september weer mee aan de Nationale Burendag. We organiseren dan een brunch voor de buurtbewoners met aansluitend een knutselmiddag voor de kinderen en een gezellig samenzijn voor alle buurtbewoners." Buurtvereniging Wildenborchseweg werd in 1980 opgericht en telt 45 leden. Sinds 1991 doet men mee aan de verlichtingsroute.

Zestiende
Enkele straten hadden hun versieringen uitgebreid of vernieuwd. Zo had onder meer buurtvereniging 't Uutende op de hoek van de Burgemeester van Arkellaan en de Nijverheidsstraat hun versiering met als thema 'Liefde is……..' uitgebreid met een groot 'liefdesbord' en presenteerde een gedeelte van de Van Heeckerenlaan een nieuwe versiering met als thema 'Duckstad'. De Wildenborchseweg is na het Soldatenhuis (2001), Willem Alexanderlaan (2002), Hazelnoot/Bosbes (2003), Eikenlaan 2004 en 2015), Peppelenhof (2006), Denneappel (2007), Nachtegaalstraat (2008), Margrietlaan (2009), Braam (2009), Den Brink (2010), Loolaan (2011), Burgemeester van Arkellaan/Nijverheidsstraat ('t Uutende – 2012), Garvelinkplein (2013), Schoolstraat (2014) en de Jan Telkampstraat (2016) de zestiende straat/buurtvereniging die de Achterhoek Nieuws Stratenprijs (tot en met 2015 Weevers Grafimedia prijs) won.

Aanmoedigingsprijs
De nieuw ingestelde Aanmoedigingsprijs van Oranjevereniging Ruurlo die beschikbaar is gesteld door KlusWijs Ruurlo werd gewonnen door de Elfenbank met als thema 'Dromen bij de Elfenbank'. Deze versiering was mede tot stand gekomen door bewoners van Stichting De Lichtenvoorde. De bijna zeventien kilometer lange route die jaarlijks met pijlen wordt uitgezet was van donderdag- tot en met zondag te bezichtigen per auto of fiets. En dat leverde de nodige belangstelling op hoewel de route eigenlijk een grote belangstelling verdiend.

Meer foto's ook op http://www.oranjeverenigingruurlo.nl/index.php/septemberfeest-foto-s/stratenprijs en via https://nl-nl.facebook.com/oranjevereningingruurlo/

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>