Wethouder Patricia Hoytink opende samen met de kinderen van de Willibordusschool de 55ste editie van de Ruurlose Septemberfeesten. Foto: Oranjevereniging Ruurlo.
Wethouder Patricia Hoytink opende samen met de kinderen van de Willibordusschool de 55ste editie van de Ruurlose Septemberfeesten. Foto: Oranjevereniging Ruurlo.

Septemberfeesten Ruurlo

RUURLO – Even leek het erop dat de 55ste editie van de Ruurlose Septemberfeesten onder het motto 'Reurle Neugt Oe' de natste uit haar geschiedenis zou gaan worden. Vrijdag kwam de regen met bakken uit de lucht. En ook zaterdagmorgen waren de regenbuien nog hevig. Maar alles kwam gelukkig goed.

Door Jan Hendriksen

Toen zaterdagmiddag de allegorische optocht van start ging druppelde het nog licht. Maar toen de deelnemers eenmaal goed en wel op pad waren bleef het droog. Ook tijdens de Interdorpspelen hield het publiek het droog. De deelnemers daarin tegen absoluut niet. Op de laatste onderdeel ging men in het grote waterbassin namelijk 'kopje' onder.

Oranjevereniging Ruurlo, Stichting De Weide en Stichting Kermis Ruurlo die nadrukkelijk tijdens de feesten met elkaar samenwerken kunnen terug zien op een geslaagd Septemberfeest. Op de openingsavond, donderdag, ging het publiek helemaal los tijdens Reurle Live. Vrijdagmorgen waren het de kinderen die feesttenten op de Blikmansweide voor zich opeisten. Vrijdagmiddag genoten de Ruurloërs op 'gevorderde leeftijd' van een gezellige seniorenmiddag en in de namiddag was het 'Plein' het domein voor de Oranjeborrel voor bedrijven en ondernemers. Zowel zaterdag- als zondagmiddag kon men genieten een goed verzorgde allegorische optocht en gingen zestien teams de onderlinge strijd met elkaar aan tijdens de Interdorpsspelen. Zondag was het tijd voor de strijd om de konings- en koninginnentitel. Met Harry Kasteel en Christa Meulenveld heeft Ruurlo een waardig nieuw Koningspaar. De Wildenborchseweg won de Achterhoek Nieuws Stratenprijs voor de mooist versierde en verlichte straat.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>