Het viertal dat zaterdag in Wezep in actie komt  onder leiding van instructrice Marieke ten Elsen. Foto: PR.
Het viertal dat zaterdag in Wezep in actie komt onder leiding van instructrice Marieke ten Elsen. Foto: PR.

Ponyclub Ruurlo met viertal naar titelstrijd

Algemeen

RUURLO – Ponyclub Ruurlo neemt komend weekeinde zowel met een viertal als met individuele amazones deel aan de Outdoor Regio kampioenschappen Gelderland – Flevoland die zaterdag 5 augustus bij Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Heuvelruiters in Wezep plaatsvinden in.

Door Jan Hendriksen

Het is alweer enige jaren geleden dat Ponyclub Ruurlo met een viertal startte tijdens de Outdoor Regio kampioenschappen Gelderland – Flevoland. De laatste keer was de door Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo georganiseerde outdoor regiokampioenschappen in 2013 in Ruurlo. Het viertal dat zaterdag in Wezep in actie komt bestaat uit Jetske Groot Roessink, Marte Mulder, Roos Radema, Alana Toxopeüs en Lotte Visschers. Zij zullen starten in de klasse L onder leiding van hun instructrice Marieke ten Elsen. Er zijn ook leden van Ponyclub Ruurlo die dankzij individuele successen mogen starten op deze kampioenschappen. Dit zijn Lynn Gerritsen met haar B- pony Freddy in de klasse B dressuur en Marte Mulder met haar D- pony Verano in zowel de B dressuur als B springen.

Adrie van Rijn kampioen
Afgelopen weekeinde was er ook succes voor Adrie van Rijn, lid van de Landelijke Rijvereniging Ruurlo, die zaterdag in Varsseveld voor de tiende keer Nederlands kampioen bij de Veteranen werd. De 62-jarige Ruurloër werd kampioen met zijn paard Avo's Ecarlos in de klasse M/Z/ZZ en reservekampioen met Ippon Z in de klasse L springen.

 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant