Alma Guarani, een dansgroep uit Paraguay treedt ook op. Foto: PR.
Alma Guarani, een dansgroep uit Paraguay treedt ook op. Foto: PR.

Ruurlose braderie: beproefd concept, nieuwe standhouders

Algemeen

RUURLO – In het centrum van Ruurlo zal woensdag 9 augustus weer een braderie en folkloredag worden georganiseerd door de Ruurlose folkloristische dansgroep de Achterhookse Folkloredansers. De braderie in de Dorpsstraat is dit jaar nog ruimer van opzet. Geboden wordt een zeer gevarieerd programma waar voor iedereen wel iets van zijn of haar gading bij zal zijn. Naast de braderiemarkt met zijn vele kramen is er een grote oldtimershow rondom het plantsoen aan de Domineesteeg. Evenals in de tent op het Kerkplein worden ook in de muziekkoepel doorlopend optredens verzorgd. Folklore­groepen uit binnen- en buitenland treden op en is er tot 's avonds laat gezellige muziek.

De Achterhookse Folkloredansers vieren dit jaar hun 80-jarig bestaan. Daarmee is het een van de oudste folkloristische dansgroepen van ons land. De organisatie is er weer in geslaagd om dit jaar bijzondere folkloristische groepen tijdens de braderie naar Ruurlo te halen, Deze groepen zijn zowel 's middags als aan het begin van de avond te bewonderen. Als speciale gasten mag men dit jaar Alma Guarani verwelkomen, een dansgroep uit Paraguay. Ze vertolken de tradities van hun land op hoogstaand niveau. Afgelopen jaren hebben ze al deelgenomen aan diverse internationale festivals in Amerika en Europa. Daarnaast zorgt de Vlaamse volkskunstgroep 'Dophei' voor nog een internationaal tintje. De zuiderburen brengen rasechte volkscultuur. De Spierdijker Dansers laten het publiek de rijke folklore uit West-Friesland zien. Met hun waardevolle en kostbare kleding en hun sierlijke dansen laten ze een groot contrast zien met de folklore van de zandgronden. Ook mag de Achterhookse Folkloredansers de Folkloristische Vereeniging uit Markelo begroeten. Deze groep stelt zich ten doel om de echte oude Twentse dansen en gebruiken in ere te houden. De dansen worden muzikaal afgewisseld door zang en harmonicamuziek van 'H & A' - een duo met Reurlse roots - en 'Die Bren'ntaler Spatzen'.

Variatie
De braderiemarkt is vanaf 14.00 uur open en heeft weer oude ambachten, een grote variatie aan aantrekkelijke producten en veel lekkernijen te bieden. De Braderiecommissie van de Achterhookse Folkloredansers zijn blij dat men dit jaar verschillende nieuwe standhouders mag verwelkomen. Als vanouds 'dweilen' De Schaddenstekkers weer langs de marktkramen. Op de oldtimersshow in de straten rond het plantsoen aan de Domineesteeg zijn weer allerlei prachtige oldtimer tractoren, werktuigen, stationaire motoren en demonstraties te bezichtigen.

Joint Adventure
's Avonds wordt op het grote podium op het Kerkplein ruimte gemaakt voor feestelijke muziek die ook jongeren zal aanspraken. De Ruurlose groep Joint Adventure belooft er een gezellige avond van te maken. De Achterhookse Folkloredansers begroeten iedereen graag op woensdag 9 augustus de Reurlse braderie waar het ongetwijfeld weer ouderwets gezellig wordt.


achterhooksefolkloredansers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo