V.l.n.r.: Gerda Hulshof, Lusanne Klein Kranenbarg (Lusanne Lingerie) en Dini te Brinkhof in de autentieke folklore en nachtkleidng uit het begin van de vorige eeuw. Foto: PR.
V.l.n.r.: Gerda Hulshof, Lusanne Klein Kranenbarg (Lusanne Lingerie) en Dini te Brinkhof in de autentieke folklore en nachtkleidng uit het begin van de vorige eeuw. Foto: PR.

Ruurlose etalages in 'Oude Stijl'

Algemeen

Nostalgie in kader van tachtigjarig bestaan Achterhookse Folkloredansers

Door Jan Hendriksen

RUURLO – De etalages van de Ruurlose winkeliers en kantoren stralen volgende week de nodige nostalgie uit met als thema 'Oude stijl'. De ondernemers in het centrum nemen het publiek namelijk mee terug naar de jaren dertig tot en met zestig van de vorige eeuw naar die van het heden. Dit alles in het kader van het tachtigjarig bestaan van de Ruurlose folkloristische dansgroep de Achterhookse Folkloredansers en in aanloop naar de Reurlse Zommerdagen die dinsdag 8 en woensdag 9 augustus plaatsvinden.

Diverse etalages worden aangekleed met nostalgische voorwerpen en producten uit vroegere jaren. Denk daarbij aan het modebeeld anno jaren dertig en veertig van de twintigste eeuw, brood en banket uit de jaren vijftig en zestig, een fietsenmaker met fietsen en bakfietsen uit het verleden of fietshelden uit die jaren, lingerie uit diezelfde periode (lange onderbroeken, korsetten voor de vrouw, nachthemden en badkleding) en de eerste televisie, radio, platenspeler, telefoon, wasmachine en/of centrifuge. Maar ook de plaatselijke ambachtelijke slager gaat terug in de tijd.

Al vanaf 1980 organiseren de Achterhookse Folkloredansers jaarlijks met veel succes de braderie in Ruurlo. Een evenement dat jaarlijks veel publiek uit de regio en van ver daarbuiten naar Ruurlo trekt. "Om aan het 80-jarig jubileum van de Achterhookse Folkloredansers rond de braderie een feestelijk tintje te geven hadden we het idee opgevat om samen met de 'Reurlse' middenstand een week lang 'terug in de tijd' te gaan", zo verklaart Rita van den Berg namens de Achterhookse Folkloredansers. Samen met Dini te Brinkhof en Gerda Hulshof heeft Van den Berg alle Ruurlose ondernemers persoonlijk benaderd met de vraag of men aan dit initiatief wilde deelnemen. Van den Berg: "En daarop hebben de ondernemers allemaal zeer enthousiast en positief gereageerd. En dat vinden we prachtig." In de komende dagen zullen de etalages 'Oude stijl' door de ondernemers worden ingericht. Komt dat volgende week zien.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo