Gerrit Bergsma ontving uit handen van Henk Weustenenk een oorkonde. Foto: PR.
Gerrit Bergsma ontving uit handen van Henk Weustenenk een oorkonde. Foto: PR.

Gerrit Bergsma neemt afscheid Bewonersraad Bundeling en Garven

Algemeen

RUURLO – Hij stond altijd klaar om de belangen van de bewoners te behartigen en was een man van 'geen woorden maar daden'. Vrijdagavond 30 juni nam Gerrit Bergsma (79) in de ontmoetingsruimte van De Bundeling na bijna twintig jaar afscheid als voorzitter van de Bewonersraad van woonzorgcentrum Sensire De Bundeling en De Garven.

Door Jan Hendriksen

"Bewoners, familie, verzorgende, vrijwilligers, bestuurders en vrienden. Allen nemen we vanavond de tijd om met elkaar hier te zijn. Er zijn veel raakvlakken die ons met elkaar verbinden maar altijd blijven onze eigen gevoelens en gedachten aanwezig. Zo waren er tijdens al die jaren dat Gerrit zich inzette voor de Bewonersraad hier op De Bundeling en De Garven, maar ook bij een ieder persoonlijk, veel verschillende momenten. Grote veranderingen, vreugde, herstel, dankbaarheid, verwachtingen, beperkingen, eenzaamheid, zorgen, ziekte en/of verdriet, vriendschappen, medewerkers die vertrokken en mensen die overleden. Het kwam allemaal op jou en ons pad in al die jaren", zo liet de nieuwe voorzitter van de Bewonersraad van De Bundeling en De Garven Harrie Kettelerij tijdens zijn dankwoord aan Gerrit Bergsma en de aanwezigen weten.

Namens het team van verpleegkundigen bedankte Rieneke Wormgoor Gerrit Bergsma voor zijn jarenlange inzet. "Wij van 'Team De Bundeling' voelen ons versterkt door de Bewonersraad en hebben deze bijeenkomst voor Gerrit gezamenlijk georganiseerd." Namens de bewoners, familie en medewerkers van De Garven bedankte Bianca Elschot Bergsma voor zijn inzet en betrokkenheid. Uit handen van bestuurslid Henk Weustenenk ontving Bergsma een oorkonde en werd hij tot erevoorzitter van de Bewonersraad benoemd. Aan het slot van de bijeenkomst werd onder begeleiding van een vriendengroep van accordeonspelers een speciaal lied voor Gerrit Bergsma gezongen op de melodie van de Zuiderzee ballade.

Behartigt belangen
Sensire kent in haar huizen bewonersraden. De bewonersraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bewoners en van iedereen die gebruik maakt van de diensten van de woonzorgcentra van Sensire. In het geval van Gerrit Bergsma die van De Bundeling en De Garven. Daarnaast geeft de Bewonersraad adviezen aan het management over wonen, welzijn en de zorg binnen de woonzorgcentra van Sensire. In de bewonersraden hebben bewoners en externe ondersteuners plaats. Harrie Kettelerij uit Vorden heeft inmiddels de functie als voorzitter van de Bewonersraad van De Bundeling en De Garven van Bergsma overgenomen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant