Foto: Gradus Derksen.
Foto: Gradus Derksen.

Barchemse4Daagse volgende week van start

BARCHEM – Het aantal inschrijvingen voor de twaalfde editie van de Barchemsel4Daagse kruipt ruim een week voordat de vierdaagse van start gaat langzaam naar de duizend deelnemers. Het aantal loopt hiermee iets achter ten opzichte van de voorgaande edities. "Maar we hopen dat we evenals vorig jaar op ruim elfhonderd wandelaars uitkomen. De trend is dat men zich steeds later aanmeldt", zo verklaart de nieuwe contact persoon voor de pers Marion van Beelen van Stichting Barchemse4Daagse.

Door Jan Hendriksen

Elk jaar opent een bekende Nederlander de Barchemse vierdaagse in de sportzaal van dorpshuis 't Onderschoer. Zo ook dit jaar bij alweer de twaalfde editie. Op woensdagavond 28 juni om 20.00 uur is dat Leoni Blokhuis, spelersmakelaar in het vrouwenvoetbal. Blokhuis is bekend als zaakwaarnemer van vrouwelijke voetballers. Ze verzorgde in 2013 de eerste voetbaltransfer van een Nederlandse vrouwelijke voetballer naar een buitenlandse club. In 2016 werd Leoni gekozen tot freelancer van het jaar en inmiddels begeleidt ze met haar bedrijf FlowSports 22 vrouwelijke voetballers waaronder veertien spelers van het nationaal elftal. Leoni Blokhuis woont en werkt in het Twentse Oldenzaal. De Barchemse vierdaagse is de vierdaagse met weinig poespas maar wel met ontzettend veel enthousiaste vrijwilligers en wandelaars die zorgen voor een fantastische sfeer. Naast de sfeer is het wandelen in Barchem en omgeving natuurlijk prachtig. Ook dit jaar voeren de wandelroutes langs de verschillende rivieren, beken en kanalen rond Barchem. Wandelaars lopen de vier dagen vanaf donderdag 29 juni achtereenvolgens langs, bij of over de Baakse Beek, de Veengoot, de Berkel en het Twentekanaal. De wandelaars kunnen kiezen uit vier verschillende afstanden: twintig, dertig, veertig of vijftig kilometer. Inschrijving is tot en met 25 juni digitaal mogelijk. Daarnaast is er voor een beperkt aantal deelnemers (maximaal honderd) nog de mogelijkheid om zich op woensdag 28 juni in te schrijven op het startbureau in 't Onderschoer.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>