De jeugdruimte van De Sprankel moet als Jongerencafé gaan fungeren. Foto: PR.
De jeugdruimte van De Sprankel moet als Jongerencafé gaan fungeren. Foto: PR.

Initiatieven voor nieuw jongerencafé in Ruurlo

RUURLO – Bij een moeder uit Ruurlo is het idee ontstaan om voor de jeugd van twaalf tot zestien jaar uit Ruurlo activiteiten te gaan organiseren. Zij heeft inmiddels overleg gehad met 't Dorpshuis Ruurlo en de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem en een andere moeder. Als uitvalsbasis voor de activiteiten moet de jeugdruimte van gemeentecentrum De Sprankel gaan fungeren.

Door Jan Hendriksen

De hoop van beide moeders is dat voor hun- en andermans kinderen een plek komt waar jongeren samen kunnen komen om het gezellig te hebben. En dat niet op straat maar in een gezellige ruimte. Men is daarover in gesprek gegaan met de Jeugdraad van de Protestante Gemeente Ruurlo-Barchem. "Het is goed als we de krachten kunnen bundelen", aldus beide moeders. Maar hoe dan? Gedacht wordt aan een soort van jongerencafé in de jeugdruimte van De Sprankel (velen herinneren zich misschien nog wel de jongerenactiviteiten in de Sprankel uit de jaren zeventig en tachtig) waar men elkaar middels een vrije inloop eenmaal per maand 'onder toezicht' van vrijwilligers kan ontmoeten. De doelgroep is jongeren in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar. De initiatiefneemsters willen in september van start gaan.

Is men geïnteresseerd? Dan kan men zich als vrijwilliger aanmelden waardoor men betrokken kan worden bij het opzetten en/of begeleiden van de avonden. Ook als jongeren een stageplek zoeken voor hun opleiding, "We zoeken betrokken mensen die een warm kloppend hart hebben voor jongeren", aldus beide moeders. Eind augustus volgt meer informatie over dit nieuwe initiatief. Aanmelden en voor meer informatie: jongerencaferuurlo@gmail.com.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>