Ruurloër Joop Huisman exposeert vanaf 22 juni met stillevens bij De Luifel. Foto: PR.
Ruurloër Joop Huisman exposeert vanaf 22 juni met stillevens bij De Luifel. Foto: PR.

Expositie realistische stillevens van Joop Huisman bij De Luifel

RUURLO – In Gastronomie De Luifel in Ruurlo exposeert Ruurloër Joop Huisman vanaf 22 juni met stillevens. De aanleiding is de komst van Museum More in Kasteel Ruurlo. Toen dit bekend werd heeft Joop Huisman contact gezocht met De Luifel om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een permanente expositie van realistische schilderijen. De Luifel gaf aan geïnteresseerd te zijn. Zo ontstond een samenwerking waarin verwacht wordt dat beiden hiervan zullen profiteren.

De focus van museum More in kasteel Ruurlo is gericht op de beroemde kunstschilder Willink. Hij is vooral bekend geworden om zijn (sur)realistisch fijnschilderwerk. In zijn jonge jaren heeft hij ook abstract geschilderd, maar dit pad heeft hij na enige tijd weer verlaten. De exposities in De Luifel (Dorpsstraat 11) zullen gericht zijn op realistisch fijnschilderwerk. Overwogen wordt om in de toekomst ook gast exposanten uit te nodigen. Joop Huisman (www.joophuisman.exto.nl) zal de exposities organiseren en contacten met kunstenaars verzorgen.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>