Informatiebijeenkomsten gratis energiescans

'Maak uw bedrijf toekomstgericht'

BERKELLAND - Lagere energiekosten door energiebesparing? Een sterkere concurrentiepositie door duurzaam en energie-efficiënt te ondernemen? Lokale ondernemersverenigingen van Neede, Borculo, Eibergen en Ruurlo organiseren samen met Industriële Kring Berkelland, VNO-NCW Achterhoek en Achterhoek Duurzaam Verbouwen verschillende voorlichtingsbijeenkomsten om dat te realiseren.

Alle ondernemers in Berkelland kunnen gratis gebruikmaken van energiescans. De online MKB Energy CheckUp is voor iedereen beschikbaar en zestig ondernemers kunnen gebruik maken van de zeer uitgebreide Duurzaam Ondernemen en Energiescan (DOE-)scan. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten horen ondernemers welke mogelijkheden zij hebben om van deze kans gebruik te maken en samen te werken aan een energiezuinig Berkelland.

Via de website achterhoekonderneemtduurzaam.nl (agenda) of mail naar info@achterhoekonderneemtduurzaam.nl kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een van de voorlichtingsbijeenkomsten: 21 juni Neede bij Studio 16, Borculoseweg 16, Neede, 27 juni Borculo bij Kerkemeijer, Ruurloseweg 51, Borculo, 28 juni Eibergen bij De Klok, Grotestraat 84, Eibergen
5 juli Ruurlo bij De Keizerskroon, Dorpsstraat 15, Ruurlo.

Ambitie, plicht en voordeel
Bedrijven spelen en grote rol om in 2030 energieneutraal te zijn. Energie-efficiënt ondernemen levert niet alleen commercieel voordeel op, men voldoet ook aan de wettelijke verplichtingen. Door gebruik te maken van de energiescans verhoogt men de toekomstwaarde van het bedrijf en stimuleert men de economie en werkgelegenheid in Berkelland. Bedrijven met een elektriciteitsverbruik van meer dan 50.000 kWh zijn verplicht de maatregelen te nemen die ze binnen 5 jaar terugverdienen. Hiervoor zijn voor verschillende bedrijfstakken erkende maatregelen bepaald, als uitwerking van het Activiteitenbesluit bij de Wet Milieubeheer. Verbruikt een bedrijf minder, dan heeft het een zorgplicht om energieverspilling tegen te gaan.
Door deel te nemen aan de energiescans slaan ondernemers twee vliegen in één klap. Ze nemen hun verantwoordelijkheid met betrekking tot wettelijke verplichtingen en doen hun voordeel met verlaging van hun bedrijfskosten en toekomstgericht ondernemerschap.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>