Johanna Menkhorst voelt zich met expositie 'thuis' in Gelselaar

Werk van Johanna Menkhorst dat begin juli is te zien in de schuur van boerderij Winkels in Gelselaar. Foto: PR
Werk van Johanna Menkhorst dat begin juli is te zien in de schuur van boerderij Winkels in Gelselaar. Foto: PR

GELSELAAR - "Hier zou ik willen blijven, hier hoor ik", dacht beeldend kunstenaar Johanna Menkhorst uit Vogelenzang in Noord-Holland toen ze een jaar geleden door het dorp Gelselaar wandelde. Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli, de zondag van de jaarlijkse Ganzenmarkt, is haar werk te bewonderen in de schuur van boerderij Winkels aan de Dorpsstraat in Gelselaar. Beide dagen van 10 tot 17 uur.

De rust, de geluiden en de sfeer deden er haar denken aan vroeger. Regelmatig vertoefde ze in het verleden met haar ouders en haar zusje in de Achterhoek. In haar jeugd rond de jaren zestig vanwege familiebanden en later regelmatig tijdens vakanties.

Voor de korte expositie in Gelselaar heeft zij werk geselecteerd dat zij eerder heeft gemaakt en waarvan zij vindt dat het een verbinding vormt met deze streek. Johanna Menkhorst toont in Gelselaar duin-, zee- en polderlandschappen. Haar landschappen zijn geen exacte weergave van een plek of uitzicht, het zijn beelden die de kijker even het gevoel geven op een andere plek te zijn. Ook laat ze in de schuur van Winkels La Nin?a en el vestido de encaje (het meisje in de kanten jurk) zien. Dit schilderij maakt onderdeel uit van haar serie die geïnspireerd is op Las Meninas (1656), een werk van de Spaanse kunstenaar Velázquez. Dit werk is eerder geëxposeerd in de Grote Kerk in Edam.

Johanna Menkhorst is academisch gevormd en haar werk is in bezit van particulieren en bedrijven.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>