De deelnemers aan de Kampeer Academy werden onder andere ingewijd in de geheimen van kopen op Camping Gaz.  Foto: PR
De deelnemers aan de Kampeer Academy werden onder andere ingewijd in de geheimen van kopen op Camping Gaz. Foto: PR

Obelink Kampeer Academy groot succes

GROENLO - Met goed weer vond de eerste editie van de Obelink Kampeer Academy plaats op Marveld recreatie in Groenlo. Een evenement waarbij de enthousiaste beginnende kampeerders in twee dagen de kans kregen om alle ins en outs van het kamperen te leren. Van het op- en afbouwen van de tent, tot aan gasgebruik, schoonmaken en koelen: alles kwam aan bod. Onder het motto 'kamperen kun je leren' gingen de Obelink-specialisten samen met de deelnemers aan de slag.

Oefening baart kunst
Kamperen begint natuurlijk met de boel installeren. Als beginnend kampeerder kan het nog wel een hele klus zijn om de tent op de juiste manier op te bouwen. Een groep Obelink-specialisten ging na aankomst van de deelnemers de velden langs om te helpen. Met een goede samenwerking, adviezen en tips stonden de tenten en luifels binnen no-time strak opgezet. Oefening baart kunst en met de beste tips in de pocket wordt dit in de toekomst voor de deelnemers geen probleem.

Workshops
Hard werken loont en na een lunch, verzorgd door De Heikamp en Hof van Eckberge, was het tijd voor de workshops. Bij kamperen komt een heleboel kijken en aan de hand van verschillende workshops verzorgd door Gimeg, Dometic, Gently en Campingaz werd de groep deelnemers zoveel mogelijk bijgebracht. Samen leren is natuurlijk leuker dan alleen en dat bleek aan de enthousiaste reacties. Op een interactieve manier gingen de deelnemers en Obelink-specialisten samen aan de slag met een kookworkshop, werd er een caravan schoongemaakt en is er een hoop duidelijk geworden over gasgebruik en koelboxen op de camping.

Leren kamperen
Wat valt er veel te leren over kamperen. Niet alleen over welke producten het best gebruikt kunnen worden, maar ook hoe te handelen in bepaalde situaties. Tientallen deelnemers hebben in de praktijk ervaren hoe het is om te kamperen en hebben antwoord gekregen op al hun vragen. Met goedgevulde magen, een leuke goodiebag en een glimlach op de gezichten werd er zondag weer afscheid genomen. Nieuwsgierig geworden en ook geïnteresseerd in de Obelink Kampeer Academy? In 2018 krijgt men opnieuw een kans om deel te nemen.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>