Achterhoekse mannengroep voor derde keer op Zangdagavond

GEESTEREN - Een zanggroep van Achterhoekse mannen verleent op zondag 25 juni in de gereformeerde kerk in Geesteren voor de derde keer medewerking aan een Zangdagavond. Aanvang kwart over zeven.

In 2012 trad de groep op als 'Urker mannenkoor op z'n Borculoos'. Twee jaar geleden zong de groep in Geesteren Hebreeuwse liederen en een lied uit de Russisch-orthodoxe kerk. Deze keer worden onder leiding van Henny Barnhoorn uit Borculo enkele Joodse/Hebreeuwse liederen gezongen.
Omdat de groep inmiddels vaker optreedt, werd er een naam voor gekozen: Octo Viri (betekent acht mannen). Enkele weken geleden verzorgde de groep een donateursconcert in de voormalige synagoge in Borculo en in oktober volgt een optreden in het klooster Slangenburg bij Doetinchem.
De bezoekers van de Zangdagavond in Geesteren, die altijd ook zelf graag zingen, komen weer volop aan hun trekken. Voor hen staan liederen uit het oude en het nieuwe Liedboek op het programma. Ook worden zij uitgenodigd twee Hebreeuwse liederen mee te zingen, in canon. Gerrit Ebbekink uit Neede bespeelt deze avond het orgel en begeleidt de zang.

Reageer als eerste
Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>