Betty Thoma en Gerrit Klein Kranenbarg op het Kerkplein waar dit jaar de Achterhookse Folkloredansers en gezelligheidskoor Schouder aan Schouder tijdens de 'Reurlse Zommerdagen' nadrukkelijk samenwerken. Foto: Jan Hendriksen.
Betty Thoma en Gerrit Klein Kranenbarg op het Kerkplein waar dit jaar de Achterhookse Folkloredansers en gezelligheidskoor Schouder aan Schouder tijdens de 'Reurlse Zommerdagen' nadrukkelijk samenwerken. Foto: Jan Hendriksen.

'Reurlse Zommerdagen' met braderie, fietstocht en korenavond

Algemeen

RUURLO – De Reurlse Pompdagen mogen dit jaar op het Kerkplein dan geen doorgang vinden, een aantal activiteiten die tijdens deze dagen plaatsvonden gaan dit jaar wel door. De Ruurlose folkloristische dansgroep de Achterhookse Folkloredansers en het Ruurlose gezelligheidskoor Schouder aan Schouder hebben nadrukkelijk samenwerking met elkaar gezocht voor de Korenavond die op dinsdag 8 augustus en de Braderie en Folkloredag die op woensdag 9 augustus onder de titel 'Reurlse Zommerdagen' in het centrum van Ruurlo plaatsvinden. Een hiermee wordt door onderlinge samenwerking de continuïteit van twee uitermate succesvolle evenementen gegarandeerd voor de toekomst.

Door Jan Hendriksen

Nadat Stichting Reurlse Pompdagen in samenwerking met de deelnemende verenigingen eind vorig jaar in overleg besloten had om voor de editie 2017 van de Reurlse Pompdagen een pauzejaar in te lassen, besloten de Achterhookse Folkloredansers direct hierna om de braderie en folkloredag geheel zelfstandig te organiseren.
"Die dag behoort al sinds 1980 tot een van de meest succesvolle zomeractiviteiten in Ruurlo. En die laat je niet zomaar verdwijnen. De laatste jaren hebben we meegelift op onder meer de vergunningen en de faciliteiten van de Stichting Reurlse Pompdagen. Nu kwam de organisatie geheel op ons bordje terecht. En toen we in verdere voorbereidingen op de braderie in gesprek kwamen met een bestuurslid van Schouder een Schouder of het niet een idee was om de korenavond, die steevast op de avond voor de braderie plaatsvond, opnieuw op te pakken, was de samenwerking snel gerealiseerd", zo laat voorzitter Gerrit Klein Kranenbarg van de
Braderie commissie van de Achterhookse Folkloredansers weten.

"We vonden het een prachtig idee en gebaar van de Achterhookse Folkloredansers. Want de korenavond was ook altijd een succesvolle avond waaraan we ook altijd graag onze medewerking verleenden. En hiermee kunnen we elkaar wederzijds ondersteunen", zo laat penningmeester Betty Thoma van Schouder aan Schouder weten. Gerrit Klein Kranenbarg voegt daar nog aan toe dat ondertussen ook de prachtige boerderijfietstocht, die door commissie Fiets de boer op dinsdag 8 augustus wordt georganiseerd, aansluiting heeft gevonden bij dit initiatief.

Dezelfde formule
Aan de formule van de succesvolle braderie en folkloredag wordt dit jaar weinig gesleuteld. Opnieuw zal naast het Kerkplein en de Dorpsstraat ook de muziekkoepel en het terrein rondom de Domineesteeg betrokken worden. Als speciale gast zal er onder andere een dansgroep uit Paraguay optreden. De korenavond zal grotendeels ook dezelfde formule hanteren als tijdens de Reurlse Pompdagen. Aan de avond werken naast Schouder aan Schouder uit Ruurlo, Efkes Anders uit Barchem, de Berkelzangers uit Borculo en het Surprise Koor uit Lochem mee. "We verbinden er niet zoals tijdens de Reurlse Pompdagen een competitie-element aan", zo laat Betty Thoma tot slot weten. Gezamenlijk zullen de Achterhookse Folkloredansers en Schouder aan Schouder de evenementen uitdragen onder de titel 'Reurlse Zommerdagen'.


Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo