Ruim honderdzestig belangstellenden kwamen op uitnodiging van ‘Freule Sophie’ (Joke van der Heiden) en ‘Freule Agneta’(Mini Nijenhuis) een kijkje nemen.in de nieuwe VVV winkel. Foto: PR.
Ruim honderdzestig belangstellenden kwamen op uitnodiging van ‘Freule Sophie’ (Joke van der Heiden) en ‘Freule Agneta’(Mini Nijenhuis) een kijkje nemen.in de nieuwe VVV winkel. Foto: PR.

VVV Ruurlo trots op hun nieuwe 'paleis'

Algemeen

RUURLO – De reacties na ruim drie maand zijn alleen maar positief. De moderne hedendaagse uitstraling van de nieuwe VVV geeft de bezoekers het gevoel dat men meer dan gastvrij in Ruurlo wordt ontvangen. En niet alleen de toeristen. Ook de Ruurloërs weten de nieuwe vestiging van de VVV winkel aan het Kerkplein steeds beter en vaker te vinden. Met dank aan de dertien vrijwilligers die de vestiging met groot enthousiasme en creativiteit 'bevrouwen'.

Door Jan Hendriksen

Zaterdag was er Open Dag. Ruim honderdzestig belangstellenden kwamen op uitnodiging van 'Freule Sophie' (Joke van der Heiden) en 'Freule Agneta' (Minie Nijenhuis) een kijkje nemen. Beide freules verwelkomden de bezoekers op hartelijke wijze in hun nieuwe 'paleis' met op de achtergrond accordeonmuziek van Jaap Geerligs. Met trots lieten Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR) en de vrijwilligers van VVV Ruurlo Hartje Achterhoek de nieuwe VVV vestiging zien. "Onze doelstelling is om naast de toeristen nog meer Ruurloërs naar onze winkel te trekken. Zo hebben we nog een breder aanbod van streekproducten en cadeaus en wenskaarten gecreëerd", aldus bestuurslid Dineke Vrielink van de STAR. De verhuizing van enkele meters was een zeer bewuste keus. "Op deze manier kunnen we ons veel beter presenteren. Zeker nu binnenkort museum MORE haar dependance in Kasteel Huize Ruurlo opent", aldus voorzitter René Swienink van de STAR. De STAR is voor de nieuwe Ruurlose VVV locatie een huurovereenkomst van vijf jaar aangegaan met woningcorporatie ProWonen die eigenaar is van het winkel- en woonappartementencomplex De Marke. Naast de exploitatie van de winkel organiseren de vrijwilligers ook allerlei activiteiten vanaf het VVV kantoor. Zo vond afgelopen zondag de Palmzondagwandeling plaats en organiseert het 'wandelteam' dit jaar nog een herfstandeling (12 november) en de Reurlse Midwinterhoarnwandeling (3 december) en het speciale 'fietsteam' zondag 7 mei een Voorjaarfietstocht, van 22 tot en met 25 augustus de fietsvierdaagse en 1 oktober de jaarlijkse Snertfietstocht. "Kortom een actief team waar we trots op zijn", aldus Swienink

Kunstgalerie
Het idee dat de STAR in gedachten had om in de vrijgekomen ruimte een kunstgalerie te vestiging zijn op niets uitgelopen. STAR was daarover in gesprek met Kunstkring Ruurlo (KKR), Berkelland Art (B-Art) en Stichting Lochemse Kunstfactor. Met de komst van museum MORE in Kasteel Huize Ruurlo wilde de STAR namelijk meer kunst in en naar Ruurlo zien te krijgen. Gezien het verwachte aantal bezoekers aan museum MORE in Ruurlo, 50.000 per jaar, moest het voor kunstenaars toch interessant zijn om de kunstliefhebbers ook de door hen gemaakte schilderijen, beelden onder de aandacht te brengen, zo dacht de STAR. "Maar jammer genoeg zien de partijen die we daarin hadden betrokken geen heil in", aldus Swienink.

De STAR bestaat dit jaar tien jaar. Naast de VVV winkel exploiteert de stichting sinds 2007 ook het Ruurlose doolhof dat 1 april haar poorten weer opende. Ruim twintig vrijwilligers runnen deze attractie die dagelijks tot en met 31 oktober van 10.30 uur tot 17.00 uur geopend is. Naar aanleiding van de opening van de nieuwe VVV vestiging vond er in de afgelopen periode een actie onder de bezoekers aan de winkel plaats. De actie werd gewonnen door En-Hui Dolphijn – Chen uit Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant