De prijswinnaars van het boogschiettoernooi 2017 van De Gouden Treffer. Foto: PR.
De prijswinnaars van het boogschiettoernooi 2017 van De Gouden Treffer. Foto: PR.

Vrouwen Dijkhoek winnen weer boogschiettoernooi

Algemeen

RUURLO – Voor het vierde achtereenvolgende jaar heeft het team Dijkhoek 1 uit Borculo bij de vrouwen het jaarlijkse handboogschiettoerrnooi voor buurten, straten, buurten en families van Handboogschietvereniging De Gouden Treffer gewonnen. Bij de mannen won het eerste team van de Ruurlose Buurtvereniging Brouwershoek het toernooi en in de gemengde klasse Gotinkveld 1 uit Ruurlo. Individueel scoorden Gerjanne Wezinkhof (Brouwershoek 2) en Rob Lanters (Gotinkveld 1) de hoogste puntenaantallen. Vrijdagavond 7 april vond in schietlokaal 't Schuttershome van De Gouden Treffer de prijsuitreiking plaats.

Door Jan Hendriksen

In totaal namen 55 viertallen verdeeld over acht vrouwenteams, vijftien gemengde teams, 31 mannenteams en een jeugdteam deel aan het toernooi dat op vier avonden in schietlokaal 't Schuttershome plaatsvond. Het winnende vrouwenteam van Dijkhoek 1 werd gevormd door Suzanne Klein Bluemink, Hanneke Mesland en Nienke en Dinie te Slaa. Met 808 punten had Dijkhoek 1 maar liefst 53 punten voorsprong op nummer twee: Vrochterhoek 1 (755) uit Barchem. Derde werd Herkampweg 2 uit Ruurlo met 698 punten. In de gemengde klasse eiste het team van buurtschap Gotinkveld 1, bestaande uit Kristel Hissink, Jan Hissink, Appie Dijkman en Rob Lanters, met 851 punten de eerste prijs op gevolgd door Brouwershoek 2 met 842 punten en 't Ruurlose Broek 5 met 831 punten. In de categorie mannen won Brouwershoek 1 bestaande uit Henk te Winkel, Nico Mennink, Wim Bouwmeerster en Gerrit Boeijink met 872 punten gevolgd door 't Ruurlose Broek 2 met 865 punten en Zwiepse Broek uit Barchem met 842 punten. Het enige jeugdteam dat deelnam was dat van Buurtvereniging Vrochterhoek uit Barchem die uit Bauke en Renske Blanckenborg en Jorrit en Jet Tiemens (757 punten) bestond.

Individueel
Bij de mannen behaalde Rob Lanters (Gotinkveld 1) met 224 punten de hoogste score gevolgd door Jan Klein Wassink (Wierssenhook 1) met eveneens 224 punten en Geert Vruggink van 't Broek 2 met 223 punten. Bij de vrouwen stak Gerjanne Wezinkhof (Brouwershoek 2) zelfs de mannen de loef af. Ze behaalde 227 van de maximaal 240 te behalen punten. Tweede werd Truus van den Berg (Brouwershoek 5) met 215 punten en derde Veronique Bergervoet (Wildenborchseweg 2) met 214 punten.

Fair Play
De Fair Play werd door de drie teams van Supercoop gewonnen die het toernooi sponsorde. De teams hadden de toepasselijke namen van De Slagers (gemengd), De Caissières (vrouwen) en De Chefs (mannen). Voor alle uitslagen zie de website


www.degoudentreffer-ruurlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant