De start van de Lochemse Bergloop zal net als voorgaande jaren plaatsvinden aan de voet van de Kaleberg in Barchem. Foto: PR.
De start van de Lochemse Bergloop zal net als voorgaande jaren plaatsvinden aan de voet van de Kaleberg in Barchem. Foto: PR.

Lochemse Bergloop voor Roofvogel opvangcentrum

Zevende editie op zondag 2 april

BARCHEM – Voor de ware hardloopliefhebber is het inmiddels een begrip geworden: de Lochemse Bergloop. Op zondag 2 april zal voor de zevende keer deze wedstrijd worden gehouden.

De organisatie is in handen van de Stichting Lochemse Bergloop en evenals de voorgaande jaren wordt de wedstrijd gekoppeld aan een goed doel. Omdat de hardlopers ieder jaar kunnen genieten van het prachtige gebied rondom de Lochemse Berg, heeft de organisatie besloten om iets terug te doen aan de natuur. Daarom is gekozen om de Stichting Roofvogel Opvangcentrum in Barchem financieel te ondersteunen. Het opvangcentrum heeft als doel zieke, beschermde inheemse dieren tijdelijk op te vangen, te verzorgen en te revalideren. Al vele jaren mag het opvangcentrum de status van erkend vogelasiel voeren. Om het roofvogel opvangcentrum draaiende te kunnen houden zijn drie dingen nodig: Liefde voor dieren, kennis van dieren en financiën. De Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem ontvangt geen subsidie of overheidssteun en is financieel afhankelijk van giften en donaties.

Beklimming

De start van de Lochemse Bergloop zal net als voorgaande jaren plaatsvinden aan de voet van de Kaleberg in Barchem. De deelnemers van de 7,5 en de vijftien kilometer zullen na de Kaleberg richting de Lochemse Berg lopen. De stevige klim naar de Belvedère zal voor alle lopers een echte kuitenbijter zijn. Voor de kinderen zijn er twee afstanden. Kinderen tot en met negen jaar lopen vijftienhonderd meter en kinderen van tien tot en met veertien 2250 meter. Ook de jeugd zal flink aan de bak moeten want zij zullen iedere ronde de beklimming van de Kaleberg voor de kiezen krijgen.

Inschrijven

De start van de Kidsrun is om 10.30 uur. De volwassenen starten om 11.00 uur en 11.15 uur. Het is mogelijk om op de wedstrijddag in te schrijven bij Camping Reusterman in Barchem. Geadviseerd wordt om gebruik te maken van de voorinschrijving. Dit voorkomt wachttijden bij het inschrijfbureau. Voorinschrijven kan nog tot en met 1 april via de website www.lochemsebergloop.nl. Op deze website is ook verdere informatie te vinden.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>