advertorial

Een twijfelaar bed is hot!

Een twijfelaar is een bed met een breedte tussen een eenpersoon- en tweepersoonsbed. Alle breedtematen tussen 100 en 140 centimeter vallen hieronder. Sommige twijfelaars zijn 110 of 115 centimeter breed. Vroeger was met name een breedte van 130 centimeter gangbaar. Tegenwoordig hebben de meeste twijfelaars een maat van 120x200 centimeter, maar ook een lengte van 210 of 220 centimeter is natuurlijk mogelijk.

Twijfelaars zijn met name populair onder tieners en jongvolwassenen, als eerste bed om comfortabel met twee personen in te kunnen slapen of als ruimtebesparend alternatief voor een tweepersoonsbed op een studentenkamer. Ook is de twijfelaar vaak een oplossing voor 55-plussers die hun partner zijn verloren. Wanneer het tweepersoonsbed te veel herinneringen oproept of lastig op te maken is, biedt een twijfelaar een ontzettend goed alternatief met voldoende comfort en ruimte.

Welke bedbodem past bij mijn twijfelaar?
De meest gangbare breedtemaat voor een twijfelaar is 120 centimeter. Daarvoor adviseren we meestal twee lattenbodems van 60 centimeter breed, omdat één grote lattenbodem een aantal nadelen heeft. Een lattenbodem van 120 centimeter breed staat een beetje bol. Mensen met een laag gewicht zullen daar hinder van ondervinden. De grote overspanning zorgt er bovendien voor dat de lattenbodem lang niet zo sterk is als twee aparte lattenbodems van 60 centimeter breed. Dat is vooral belangrijk wanneer de twijfelaar regelmatig beslapen wordt door twee personen. Tot slot is er een praktische afweging: een lattenbodem van 60 centimeter breed past gemakkelijk door het trappengat, in tegenstelling tot een lattenbodem van 120 centimeter breed.

Welke maat matras? 
In tegenstelling tot de bedbodem adviseren wij wel altijd één matras in dezelfde breedte als de twijfelaar. Dit is simpelweg comfortabeler gezien de twijfelaar meestal in hoofdzaak bedoeld is voor één persoon.

Welke maat dekbed is geschikt? 
Ons advies voor dekbedden en dekbedovertrekken, hangt af van de leeftijd en voorkeuren van degene waarvoor de twijfelaar bedoeld is. Voor tieners die kinderdekbedovertrekken nog erg leuk vinden, is een eenpersoonsdekbed van 140x200 het handigst. In alle andere gevallen adviseren we een tweepersoonsdekbed van 200 centimeter breed. Dit biedt meer comfort, meer ruimte en warmte met twee personen. Ook niet onbelangrijk: een tweepersoons dekbedovertrek wordt standaard geleverd met twee kussenslopen.

Twijfelaars van Slaapkamerweb
Bent u op zoek naar een mooie twijfelaar? Bij Slaapkamerweb, de webshop van slaapkamerspeciaalzaak Demmers in Zutphen, kunt u terecht voor een ruime collectie twijfelaar bedden en alle toebehoren. Uw twijfelaar wordt al vanaf € 400,- gratis bij u thuis afgeleverd en gemonteerd. Bovendien kunt u altijd bij ons terecht met vragen of wanneer u op zoek bent naar een matras of bedbodem in een afwijkende maat voor uw bestaande twijfelaar. Neem gerust contact met ons op!

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>