Een deel van de toneelgroep van Steeds Beter in de wachtkamer van huisartsenpraktijk De Linde. Foto: PR.
Een deel van de toneelgroep van Steeds Beter in de wachtkamer van huisartsenpraktijk De Linde. Foto: PR.

Steeds Beter drie maal op de planken met 'Bij de dokter'

Algemeen

RUURLO – Verfrissend, verbonden en vernieuwend. Met deze drie kernwoorden kun je toneelvereniging Steeds Beter uit de Ruurlose buurtschap De Bruil het best omschrijven. 'Bruils Toneel' staat aan de vooravond van haar jaarlijkse uitvoeringen. Voor het blijspel 'Bij de dokter' bestaat de toneelgroep ditmaal uit een record aantal van maar liefst dertien leden. "Een teken dat het toneel van alle kanten leeft binnen Steeds Beter en de buurtschap", zo laat voorzitter Bert te Winkel met enige trots weten.

Door Jan Hendriksen

Onlangs moeten enkele Ruurloërs in de 'wachtkamer' van huisartsenpraktijk De Linde raar hebben opgekeken. De toneelgroep had het het woord bij de daad gevoegd. Een deel van groep was 'Bij de dokter' voor een heuse fotosessie. Inmiddels circuleren de foto's al een aantal weken op de de Facebookpagina van de vereniging en staat de foto op enkele grote billboards in buurtschap De Bruil en bij enkele invalswegen van Ruurlo. En zie de hilariteit vierde hoogtij. Als dat geen voorbode is voor de drie voorstellingen die Steeds Beter vrijdag 10 en zaterdag 11 maar in zaal De Keizerskroon speelt. Toneel in zijn algemeenheid mag dan in een klein dipje zitten (met de opheffing van Dorpstoneel Ruurlo en het niet spelen dit jaar van Brooks Toneel). Steeds Beter leeft op alle fronten. Dat blijkt te meer uit het feit dat dit jaar de dertien 'rollen' die de klucht 'Bij de dokter', geschreven door Evelien Evers, moeiteloos werden ingevuld. "We beschikken over 25 spelende leden die jaarlijks bij toerbeurt op de bühne staan. Er heerst dan ook een sterke verbonden- en gezelligheid binnen de groep. En dat is de kracht van ons als vereniging", zo laat bestuurslid Wilfred Hendriksen weten. Hij neemt in de klucht één van de hoofdrollen voor zijn rekening neemt.

Ingrediënten
Voor de klucht 'Bij de dokter' is het toneeldecor in tweeën verdeeld. Er is een nieuwe arts in de praktijk van dokter Zijlsma, en iedereen denkt er het zijne van. Hij is toch geen familie van Mulleman die vroeger in het buitengebied woonde? Wat was daar toch mee? Bijna niemand weet het fijne er van en wie wel iets weet zegt het niet. Het is dus één en al roddel en achterklap in de wachtkamer. Volop ingrediënten voor een luchtig toneelspel dat dit jaar weer onder leiding staat van regisseuse José Lageschaar. Lageschaar laat weten dat het een prachtige leergierige en gezellige groep is om mee te werken. "Je hoeft maar een app rond te sturen of er wordt direct gereageerd als er iets verwacht wordt van de groep. We repeteren deze week en volgende week nog twee keer. En dan gaat het gebeuren. Ik kijk er naar uit."

Drie voorstellingen
De toneelgroep bestaat voor 'Bij de dokter' naast Wilfred Hendriksen uit Marianne Hoijtink, Stien Meutstege, Evert Wezinkhof, Els Geurtsen, Marjan Peters, Anja Schuurman, Bert te Winkel, Henk Klein Bluemink, Wim Weenk, Annie Stegeman, Bennie Hanskamp en Rieneke Hogevonder. Souffleuse is Anita Harbers en de grime word door eigen leden verzorgd. Vrijdagavond 10 maart begint de voorstelling in zaal De Keizerskroon om 20.00 uur. Zaterdagmiddag 11 maart speelt Steeds Beter om 14.00 uur een gratis voorstelling voor senioren en zaterdagavond begint de voorstelling eveneens om 20.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant