Foto: PR.
Foto: PR.

Brooksfeest 2017 'Zoepen of verzoepen' blijft bij 'Weustemoat'

Zondag 5 februari is de aftrap van de kaartverkoop.

Ruurlo – In navolging van de succesvolle eerste editie van het Brooksfeest 'Zoepen of verzoepen' houdt Buurtvereniging 't Broek en Omstreken dit jaar de tweede editie van het vernieuwde concept; een feest met een eigen slogan én met twee bekende bands. Het wordt het vierde Brooksfeest dat in de feesttent wordt gehouden en niet meer zoals voorheen in een zaal.

Op zaterdag 29 april en zondag 30 april wordt het Brooksfeest gehouden op de nieuwe locatie. Feestterrein 'De Weustemoat' aan de Kooiersdijk in Ruurlo is de nieuwe plek voor het jaarlijks terugkerende Brooksfeest. Voorheen vond het Brooksfeest altijd plaats bij Café Mentink. Vorig jaar is het Café Mentink overgegaan naar Café/restaurant De Duif. De buurtvereniging heeft geen overeenstemming kunnen bereiken met De Duif en de organisatie is op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Deze locatie is gevonden bij boerderij 'De Weustemoat' van de familie Oudenampsen. Vorig jaar was het erop of eronder voor het Brooksfeest. Door een aantal wijzigingen door te voeren aan het concept is de buurtvereniging erin geslaagd om een fantastisch feest op poten te zetten. Mede door de invulling van het programma met twee bekende bands, Boh Foi Toch en Bökkers, was het feest zelfs in drie dagen compleet uitverkocht. Snel heeft de organisatie de koppen bij elkaar gestoken en is er uiteindelijk besloten om tweehonderd kaarten extra beschikbaar te stellen. Zoepen of verzoepen' was twee avonden, met elk zevenhonderd kaarten, uitverkocht.

Vogelschieten
De zaterdagmiddag, 29 april, staat zoals gebruikelijk weer in het teken van het vogelschieten. Deze gezellige middag is speciaal voor de leden en hiermee wordt het jaarlijkse Buurtfeest officieel geopend. Door deelname maken de buurtgenoten kans om een jaar lang als Koning of Koningin van Het Broek door het leven te gaan. De kinderen van de basisschool die mee doen zullen onderling bepalen wie als Jeugdprins of Jeugdprinses met de eer gaat strijken. Ook het middagprogramma vindt plaats op de nieuwe feestlocatie.

Omgedraaid
Het zaterdagavond en zondagmiddag programma zijn toegankelijk voor iedereen. Op veler verzoek en na het succes van vorig jaar zijn dit jaar wederom Boh Foi Toch en Bökkers te gast. In 2017 is het programma wel omgedraaid: zaterdagavond 29 april speelt Bökkers de tent plat en op zondagmiddag 30 april wordt het ouderwets gezellig met Boh Foi Toch.

Kaartverkoop
Zondagmiddag 5 februari vindt de aftrap van de voorverkoop plaats bij Café De Tapperij te Ruurlo. Iedereen kan tussen 14.00 en 16.00 uur de kaarten voor Boh Foi Toch en Bökkers kopen. In de voorverkoop kosten de kaarten 12,50 euro per stuk (aan de kassa vijftien euro). Vanaf maandag 6 februari zijn de overige kaarten verkrijgbaar bij de volgende voorverkoopadressen: Everwennink (Ruurlo), Café Dute (Beltrum) en Tabak en Wijn en Zo (Borculo, voorheen Neurink). Vorig jaar waren de kaarten binnen drie dagen uitverkocht.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>