Het openluchtspel wordt gebracht in theater 't Galgenveld. Foto: PR
Het openluchtspel wordt gebracht in theater 't Galgenveld. Foto: PR

Openluchtspel Borculo 2017: "De Indiëgangers"

Algemeen

BORCULO - Nu ligt nog volop sneeuw in het Openluchttheater 't Galgenveld in Borculo, maar over een half jaar spelen toneelvereniging Ons Genoegen en buurtvereniging Dijkhoek weer een openluchtspel. Het openluchtspel Indiëgangers, speelt rond 1945-1950 en vertelt het verhaal over een boerengezin, twee jongens Bennie en Derk, die in 1947 naar het toenmalige Nederlands Indië gestuurd worden om er de orde te handhaven.

Het stuk begint op de dag voor het vertrek. Alle emoties die horen bij een vertrek en bij de terugkeer in Nederland komen aan bod. Natuurlijk komt het boerenleven in de naoorlogse jaren voorbij. Indiëgangers is een stuk met een serieuze ondertoon, waarin een onderbelicht deel van de Nederlandse geschiedenis voorbij komt, maar waarin ook de nodige humor is verwerkt. Authentieke kleding zoals legeruniformen, voertuigen als jeeps en militaire motoren, boerderij attributen en levende have uit de vijftiger jaren geven het stuk een bijzondere uitstraling.
Het Openluchtspel wordt gespeeld op 14, 15, 19, 21 en 22 juli in het Openluchttheater 't Galgenveld aan de Lebbenbruggedijk 40 in Borculo, aanvang 20.00 uur.


www.openluchtspelborculo.nl, tel.06-8318532

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant