Ary Klein Gunnewiek met het beeld wat hij in 2000 kreeg bij het afscheid van VV Ruurlo, Foto: Jan Hendriksen.
Ary Klein Gunnewiek met het beeld wat hij in 2000 kreeg bij het afscheid van VV Ruurlo, Foto: Jan Hendriksen.

Ary Klein Gunnewiek blaast nieuwjaarswedstrijd VV Ruurlo nieuw leven in

Algemeen

Ruurlo – Hij bewaart nog steeds zeer dierbare herinneringen aan de vier seizoenen die hij in Ruurlo als hoofdtrainer beleefde. Hield er zelf 'voetbalvrienden' voor het leven aan over en sportief gezien beleefde Ary Klein Gunnewiek (62) met de promotie in 2000 naar de vierde klasse van het district Oost van KNVB met VV Ruurlo zijn ultieme hoogtepunt als voetbaltrainer. Deze week is Klein Gunnewiek voor even weer terug op sportpark 't Rikkelder voor de jaarlijkse Nieuwjaarswedstrijd van VV Ruurlo. Tot groot genoegen van velen. Zeker van de elftalspelers die twintig jaar geleden onder Klein Gunnewiek speelden. Immers tijdens de traditionele Nieuwjaarswedstrijd strijdt het huidige eerste elftal van VV Ruurlo zondag 15 januari tegen het eerste elftal van twintig jaar geleden.

Door Jan Hendriksen

Met de komst van Ary Klein Gunnewiek naar de Nieuwjaarswedstrijd wordt de wedstrijd nieuw leven ingeblazen. De wedstrijd was wat ingedut. De voorgangers van Klein Gunnewiek uit de jaren negentig van de vorige eeuw lieten de wedstrijd de laatste jaren links liggen, maar dat laatste doet Klein Gunnewiek absoluut niet. Hij heeft donderdagavond als voorbereiding zelfs een training voor de spelers uit het seizoen 1996-1997 belegd. Zo zal er een weerzien zijn met onder meer Chiel Tragter, Bert Wentink, Wim Halfman, Jan Witteveen, Ron Wopereis, Herbert ter Maat, Herald Dimmendaal, Arjan Heezen, Leon Lusink, Jorick Schunselaar Eelco Krikke, Sander Engelberts en Marcel Hendriks. Maar ook met het begeleidingsteam van destijds bestaande uit grensrechter Henk Halfman, elftalleider Frits Berendsen en verzorger Johan de Wit. De Wit komt speciaal voor de wedstrijd uit Frankrijk 'over' naar Ruurlo.

Zesde klasse
In het seizoen 1996-1997 speelde Ruurlo in de zesde en laagste klasse van het district Oost van de KNVB. "Veel te laag voor een club als Ruurlo", zo blikt Klein Gunnewiek terug op die periode toen hij zowel het eerste als tweede elftal gezamenlijk trainde. In het eerste beste seizoen boekte de Eibergse hoofdtrainer al direct een klein succes met de 'geel- zwarten' door zich als derde in de eindstand samen met H en K (Hummelo en Keppel) en het Wichmondse Socci te plaatsen voor de nacompetitie. Middels een gelijkspel thuis tegen Socci (0-0) moest er van H en K gewonnen worden voor promotie. Maar het duel in Hummelo werd met 1-0 verloren. In het seizoen (1998-1999) werd Ruurlo in Baak tegen Baakse Boys onder leiding van Klein Gunnewiek kampioen en promoveerde het naar de vijfde klasse. Een seizoen later (1999-2000) promoveerde Klein Gunnewiek met Ruurlo in de nacompetitie tegen Rietmolen voor het eerst sinds 1959 weer naar de vierde klasse. Unieke momenten waaraan Klein Gunnewiek nog steeds dierbare herinneringen bewaart. Allemaal vastgelegd in foto- en plakboeken die komende zondag ongetwijfeld weer op tafel komen. "Ik kijk reikhalzend naar de training en wedstrijd uit", zo laat Klein Gunnewiek tot slot weten. De Nieuwjaarswedstrijd tussen VV Ruurlo 1 en Oud VV Ruurlo 1 op sportpark 't Rikkelder begint om 14.00 uur. Na afloop van de wedstrijd rond de klok van 15.00 uur begint de Nieuwjaarsbijeenkomst. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Teije.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant