De leerlingen werken met Snappet op hun eigen niveau. Foto: PR
De leerlingen werken met Snappet op hun eigen niveau. Foto: PR

Onderwijs op maat met Snappets

RUURLO – CBS Wonderwijs is in december gestart met het gebruiken van Snappets tijdens de lessen. Deze nieuwe manier van leren sluit volledig aan bij het onderwijsconcept van de basisschool.

Snappet is een adaptief onderwijsplatform dat elk kind uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen. Kinderen werken op een tablet aan leerdoelen van basisvakken die aansluiten bij hun eigen niveau. Na het maken van een opdracht, krijgt het kind direct feedback. Het programma past zich daarmee aan op de individuele leerlijn van het kind. De kinderen kunnen met Snappet werken op hun eigen niveau en hoeven niet met het grote gros mee. Naast het gebruik van Snappet, blijven de leerlingen ook oefenen met concreet materiaal en educatieve spellen.

Instructie op maat
Ook zorgt Snappet voor meer overzicht bij leerkrachten. Op basis van de individuele leerresultaten geeft Snappet inzicht in welke leerlingen mogelijk meer aandacht nodig hebben bij een bepaald onderdeel. De leerkracht kan de lesinstructie hier dan direct op aanpassen.

Niet alleen de kinderen van CBS Wonderwijs zijn tot nu toe heel positief, ook Natasja Kamphuis, onderwijskundig schoolleider, vindt het gebruik van Snappet erg prettig: "De leerkrachten hebben zo meer overzicht op alle verschillende leerlijnen binnen een groep en kunnen kinderen daarmee goede individuele begeleiding bieden. Het sluit perfect aan bij ons onderwijs: alle kinderen kunnen werken op hun eigen niveau."

Meer berichten