Senioren en leerlingen samen aan de slag met het vervaardigen van de objecten. Foto: PR
Senioren en leerlingen samen aan de slag met het vervaardigen van de objecten. Foto: PR

Expositie 'Communicatie vroeger en nu' in basisschool De Keikamp

Project Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek verbindt generaties

GEESTEREN - Midden oktober is in Geesteren het project 'Communicatie vroeger en nu' van start gegaan. Bij dit bijzondere project werden leerlingen van basisschool De Keikamp en senioren uit Geesteren samengebracht. Na een korte inleiding zijn de leerlingen van groep 7 en 8 en 15 senioren met veel enthousiasme aan de slag gegaan met het vervaardigen van kunstobjecten die met communicatie te maken hebben. Dit gebeurde onder bezielende leiding van beeldend kunstenaar Berna Bonekamp.

Expositie
Op woensdag 7 december kan iedereen komen kijken naar het resultaat. Dan wordt om 17.00 uur de expositie geopend in basisschool De Keikamp, Zonnekamp 13 in Geesteren. Naast de kunstvoorwerpen zijn er foto's te zien en een film van Berkelland TV, zodat goed te volgen is hoe het proces verlopen is. De expositie loopt van woensdag 7 tot en met vrijdag 16 december en is steeds te bekijken van 15.15 tot 16.30 uur in de school.

Webshop en module social media
Na de expositie worden de objecten te koop aangeboden op de webshop van basisschool De Keikamp. De opbrengsten zijn voor een goed doel.
Om moderne communicatie voor de senioren beter toegankelijk te maken biedt de school een module social media aan waarbij de leerlingen samen met Jolanda Luimes van 'De Schoolwebwinkel' de senioren wegwijs maken met moderne communicatiemiddelen. Een afsluiting van een succesvol project waarbij generaties elkaar aanvullen en van elkaar leren.

Samenwerking
Bij het project 'Communicatie vroeger en nu' wordt samengewerkt door dorpshuis De Zunnekamp, basisschool De Keikamp, senioren uit Geesteren en Geesterens Belang.
Het is opgezet door Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek: een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en provincie dat streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn een belangrijk doel. Boogie Woogie Winterswijk is als projectleider betrokken bij het pact.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden