Berkelland op zevende plaats als MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland

Algemeen

BERKELLAND - Berkelland eindigde kortgeleden op de tweede plaats als MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland. Nu staat Berkelland in de landelijke top tien op de zevende plaats als MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland.

Wethouder Han Boer: "Ik was al heel blij met de tweede plaats in Gelderland. De zevende plaats van Nederland zie ik als een geweldig compliment van onze ondernemers. Met de oprichting van het team Economische Zaken heeft de gemeente Berkelland ervoor gekozen om ondernemers een directe ingang te geven bij de gemeente, dit werpt nu zijn vruchten af".

Landelijke ranglijst
De gemeente Berkelland staat op de totale landelijke ranglijst op plaats 7 (van de 390 gemeenten). Aan het onderzoek hebben 38 ondernemers uit de gemeente Berkelland deelgenomen. In 2013 stond Berkelland nog op plaats 307.

De top tien ziet er als volgt uit: Rijssen-Holten (2), Bunschoten (5), Beverwijk (165), Renswoude (6), Veghel (11), Barneveld (7), Berkelland (307), Overbetuwe (30), Dalfsen (66), Hellevoetsluis (242).
De belangrijkste pijlers uit het onderzoek zijn: De tevredenheid van de ondernemers over de eigen gemeente. Aan alle ondernemers is gevraagd naar het rapportcijfer (tussen 1 en 10) voor het ondernemersklimaat van de eigen gemeente. De waardering voor dat klimaat berust op door de gemeente beïnvloedbare factoren, zoals regelgeving, lokale belastingen, openbare voorzieningen en ondernemersvriendelijkheid. Het imago van de gemeente bij ondernemers buiten de gemeente. Aan alle deelnemende ondernemers is gevraagd welke gemeente behalve de eigen gemeente men het meest ondernemersvriendelijk vindt. De gemeenten zijn op basis van het percentage van het aantal keren dat een gemeente genoemd wordt gerangschikt. De gemeente die het meest genoemd wordt staat op de eerste plaats en de minst genoemde op de laatste plaats.De gemeentelijke communicatie en het gemeentelijke beleid met betrekking tot het midden- en kleinbedrijf. Aan alle ondernemers is gevraagd of hun gemeente: een aanspreekpunt heeft voor ondernemers, regelmatig investeert in voorzieningen ten behoeve van het bedrijfsleven, structureel overleg voert met ondernemers, specifiek beleid heeft voor het midden- en kleinbedrijf, bedrijven ondersteunt met subsidies of stimuleringsregelingen op haar website informatie heeft voor ondernemersbeleid heeft voor startende ondernemingen. De beleving van gemeentelijke lasten (prijs/kwaliteitsverhouding). Alle ondernemers is gevraagd om een rapportcijfer (tussen 1 en 10) te geven over de prijs-kwaliteitsverhouding van gemeentelijke producten en belastingen, oftewel op het aspect 'waar voor uw geld'. Het gaat hierbij om lasten als Onroerende Zaak Belasting, rioolheffing en leges voor vergunningen, tegenover investeringen in openbare voorzieningen, bedrijfsterreinen, citymarketing en dergelijke.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant