Might B Loud. Foto: Jan Hendriksen.
Might B Loud. Foto: Jan Hendriksen.

Ruurlose band Might B Loud 'knalt' tijdens debuutoptreden

Algemeen

Ruurlo – Het motto van Might B Loud is het 'G akkoord', wat bij hen staat voor 'Gezelligheid'. En dat straalde de nieuwe loot aan het Ruurlose muziek firmament zaterdagavond ook uit tijdens haar debuutoptreden bij café De Tapperij. De uit maar liefst acht muzikanten bestaande band heeft grotendeels haar roots in Ruurlo liggen.

Door Jan Hendriksen

Tijdens de eerste van drie sets was er nog wat spanning bij de muzikanten en zangeressen te ontdekken. Maar het dak ging er halverwege de tweede set figuurlijk af. Het publiek was toen al flink opgewarmd door de 'rauwe' klanken van de Achterhoekse John Fogerty (Wouter Groot Zevert).

De band speelde nummers van van Creedence Clearwater Revival (Midnigt Special), waarna er geen ontkomen meer aan was om al roeiende over de dansvloer uit volle borst 'De Woonboot' van Sjef Ekkel mee te zingen. Zangeres Nicole Kasteel trok aan het slot van de tweede set al haar registers open, samen met zanger Roel Pasman tijdens het nummer 'Proud Mary' van Ike and Tina Turner.

De derde en laatste set werd geopend met het nummer 'Nutbush City Limits' van Tina Turner. Het publiek kon daarna nog genieten van 'What's Up' van Four Non Blondes, 'I Gotta Feeling' van Black Eyed Peas en 'Oerend Hard' van Normaal. Uiteraard werd er afgesloten met 'Narcotic' van Liquido.

Kortom Might B Loud vermaakte het publiek met een heel breed muzikaal repertoire. Voor de goede kwaliteit van het geluid was geluidstechnicus Bas Meijer medeverantwoordelijk. 
De opkomst van het publiek was zaterdagavond boven verwachting. Naast familie, vrienden en kennissen ook veel belangstellenden uit Ruurlo. Verrassend was ook het grote aantal jongeren. Tussen de sets was er tijd gereserveerd voor een heuse 'Meet and Greet' met de bandleden. Might B Loud heeft ontzettend genoten van het fantastische publiek en het optreden. De bandleden hopen zeker in de toekomst het podium vaker te kunnen betreden.
De band bestaat uit Nicole Kasteel (zang), Annelies Helmink (zang), Saskia Meijer (keyboard), Wouter Groot Zevert (slaggitaar), Theo Wiegericnk (drums) allen uit Ruurlo, Roel Pasman (zang) uit Vorden, Danny Guldenaar (sologitaar) uit 's Heerenberg en Bosco Streumer (basgitaar) uit Warnsveld.

Foto: Jan Hendriksen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant