Captain Geert van Tuil is samen met zijn teamleden klaar voor de strijd om de kookbattle. Foto: Jan Hendriksen.
Captain Geert van Tuil is samen met zijn teamleden klaar voor de strijd om de kookbattle. Foto: Jan Hendriksen.

Team Ruurlo slijpt messen voor Kookbattle Berkelland

Algemeen

Ruurlo – Het menu voor de tweede Kookbattle Berkelland die vrijdagavond 28 oktober in het Periodiek Preventief Medisch Onderzoek (PPMO) centrum van de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland aan de Spoorstraat in Ruurlo plaatsvindt is bekend. Het lot heeft bepaald welke gerechten de vier deelnemende teams moeten bereiden en serveren.

Door Jan Hendriksen

Het voorgerecht wordt bereid door team Borculo onder leiding van captain Joanne Meulenveld van Grand Café De Gracht. Het tussengerecht is aan team Ruurlo onder leiding van Geert van Tuil van café-restaurant De Keizerskroon toebedeeld.
Team Neede gaat het hoofdgerecht maken onder leiding van Frank Morsink van Frankie's Jungle Bistro en het nagerecht is aan team Eibergen onder leiding van Marloes van Nistelrooij van Koken met Marloes toegewezen.
Het team uit Ruurlo bestaat naast captain Geert van Tuil uit Rob Dolphijn (eigenaar van Dinercafé De Naober), Hans Ribbers (eigenaar van café-restaurant De Tapperij), Bart Greverink (kok bij De Tapperij), Chantal van der Noordt (student Food Design aan de HAS Food Experience in Den Bosch), Lientje Hetzel (gespecialiseerd in authentieke Achterhoekse gerechten) en Wim Slotboom (secretaris van Stichting Horecatalent Achterhoek en voormalig adviseur van beroepsopleidingen in de horeca).

Grappen en grollen
Team Ruurlo mag het 'tussengerecht' van vis verzorgen, een uiterst moeilijke opdracht, klein maar fijn, waarbij niks mag mis gaan. In het gerecht moeten de volgende producten worden verwerkt: koolraab, zeewier, scholfilet en een snufje van……. " Nee dat laatste vertellen we niet", zo zegt captain Geert van Tuil. De teamspirit zit er goed in bij het Ruurlose team. Tijdens de eerste bijeenkomst werden, naast het serieuze denkwerk over werkwijze, techniek, smaak en presentatie de nodige grappen en grollen verteld. Kortom de stemming is goed. Humor is voor het team Ruurlo wel één van de drijfveren om aan deze battle deel te nemen. "Natuurlijk gaan we voor kwaliteit. Maar humor mag er niet aan ontbreken. En dat bevestigde de fotosessie al. Geert van Tuil ging spontaan languit op het fornuis liggen terwijl de andere teamleden de messen 'slepen'. Nog een middag samen koken en het team is er klaar voor. Zij beloven een schitterend gerecht met een verrassende smaak.

Culinair hoogstaand
Alle teams koken voor 250 gasten, een echte uitdaging voor iedere groep. Er wordt gestreden om de Berkelland Bokaal. De gerechten worden beoordeeld door een vaktechnische culinair professionele jury.

Locatie
Als locatie is dit jaar gekozen voor het P.P.M.O. gebouw van Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland die als testlocatie voor brandweermensen wordt gebruikt. Een niet alle daagse locatie waar een pop-up keuken en restaurant wordt ingericht. Stichting Het Lekkere Leven in Berkelland is organisator van de Kookbattle. Na het succes van de eerste editie in maart 2015 heeft men voor dit jaar de lat minstens even hoog gelegd en wordt het een vurige strijd onderling. Het smakelijke festijn wordt georganiseerd ter promotie van culinair ondernemerschap in Berkelland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant