Foto: PR
Foto: PR

Waterrad voorziet bezoeker van informatie

Algemeen

Eind september zijn op 11 locaties langs de Berkel informatiepanelen geplaatst in de vorm van een waterrad. De realisatie is een gevolg van samenwerking tussen Waterschap Rijn en IJssel en Stichting Achterhoek Toerisme. De panelen voorzien de bezoeker van informatie over natuur, cultuurhistorie, water en recreatie rondom het water.

Tijdens een bijeenkomst 'Kracht van de Berkel' op 9 september jongstleden werd een eerste prototype onthuld. Dit werd gedaan door gedeputeerde Bea Schouten, Marijke van Haaren, voorzitter Stichting Achterhoek Toerisme en Antoinet van Helvoirt, Heemraad Waterschap Rijn en IJssel.

Beleving van het water
Doel van de ontwikkeling van onder andere kanostoepen en informatievoorzieningen, zoals de waterraderen is het optimaal beleefbaar maken van het water in de Achterhoek. De Achterhoek beschikt over prachtige beken en rivieren. Een rivier of beek is meer dan alleen een waterweg. Met een klein gebaar kan een, op het oog, onopvallende beek, uitgroeien tot een prachtig parelsnoer van belevingspaden. Door een volledig aanbod te bundelen is Stichting Achterhoek Toerisme in 2015 al begonnen met het onder de aandacht brengen van de mogelijkheden tot waterrecreatie in de Achterhoek.

De panelen zijn te vinden op diverse plekken langs de Berkel grens tot monding. Gezien het grote aantal Duitse bezoekers in de Achterhoek worden op korte termijn de panelen ook voorzien van informatie in de Duitse taal.

Meer informatie over waterbeleving in de Achterhoek is te vinden op www.achterhoekaanhetwater.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo