Joeri Sprikkelhorst (l), Richard Witteveen (r) en Jeroen Meulenveld (niet op de foto) vormden de bouwcommissie van de verbouw van de kantine. Foto: Jan Hendriksen.
Joeri Sprikkelhorst (l), Richard Witteveen (r) en Jeroen Meulenveld (niet op de foto) vormden de bouwcommissie van de verbouw van de kantine. Foto: Jan Hendriksen.

Vernieuwde kantine straalt 'voetbalsfeer' uit

Algemeen

Ruurlo – De vernieuwde ruimte moest 'voetbalsfeer' gaan uitstralen. Dat was de opdracht die de 'Bouwcommissie' in aanloop naar de verbouw en renovatie van de kantine van voetbalvereniging Ruurlo nadrukkelijk meekreeg. En dat lijkt in alle opzichten gelukt te zijn.

Door Jan Hendriksen

De geel-zwarte clubkleuren van VV Ruurlo hebben namelijk een prominente plek gekregen. De gerenoveerde kantine heeft ondanks dat de inrichting nog moet plaatsvinden een warme uitstraling gekregen. De 'Bouwcommissie' onder leiding van Richard Witteveen, Joeri Sprukkelhorst en Jeroen Walgemoet is dan ook dik tevreden over het resultaat. Met dank aan al die tientallen vrijwilligers en plaatselijke sponsoren die de verbouw en renovatie mogelijk hebben gemaakt. De officiële opening van de vernieuwde kantine vindt zaterdag 8 oktober plaats. Maandag 3 oktober wordt de ruimte al in gebruik genomen tijdens de algemene ledenvergadering van VV Ruurlo.

Naast de gerenoveerde kantine is er ook een geheel vernieuwde entree gekomen en is het sanitair ook geheel vernieuwd. De nieuwe bestuurskamer is in de voormalige entree ruimte gevestigd. Ook de keuken en de koeling zijn vernieuwd. Deze week wordt de laatste hand gelegd aan een terras inclusief een overkapping. Kortom: het clubgebouw van VV Ruurlo op sportpark 't Rikkelder heeft een totale gedaanteverwisseling ondergaan.
Op de eerste beste dag na het Internationaal Karel Stegeman Toernooi, op dinsdag 17 mei, werd de slopershamer van stal gehaald. Het was al een lang gekoesterde wens van de voetbalvereniging om de kantine de renoveren. Het oudste gedeelte dateerde uit 1975 toen VV Ruurlo vanuit De Meene naar sportpark 't Rikkelder verhuisde. Financieel werd de verbouw en renovatie mede mogelijk gemaakt door een anonieme schenking begin dit jaar van maar liefst 35.000 euro. De schenking was specifiek bestemd voor de verbouw en renovatie van het clublokaal. Van Stichting 1819 ontving VV Ruurlo een bijdrage van 10.000 euro voor de renovatie en verbouw. Daarnaast schonken de 'Vrienden van Geel-Zwart' een donatie. En VV Ruurlo hoopt donderdagavond met te dingen naar een maximale schenking van 8500 euro uit het Coöperatiefonds van de Rabobank Noord- en Oost Achterhoek.

Opening
Tijdens de opening op zaterdag 8 oktober vindt er van 16.30 tot 18.00 uur een sponsorloop voor de pupillen plaats op sportpark 't Rikkelder. De opbrengst zal worden besteed aan de inrichting van de speelhoek (chill-hoek voor de jeugd met een speelterreintje met enkele speeltoestellen). De middag zal feestelijk worden ingevuld met verschillende activiteiten, een springkussen voor de allerkleinsten en als klap op de vuurpijl verzorgt een tweetal voetbalentertrainers van Pelota een voetbalshow van 17.00 tot 18.00 uur.

Vanaf 19.30 uur is er gelegenheid de vernieuwde ingang, hal, terras, kantine, bestuurskamer en ontvangstruimte onder het genot van een hapje en een drankje te bezichtigen. Van 19.30 tot 20.30 uur zal het tweetal van Pelota opnieuw een voetbalshow geven. Rond 20.30 uur staat er een "officieel moment" gepland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant