Podiumplaatsen voor Naomi en Katja. Foto: PR NJA
Podiumplaatsen voor Naomi en Katja. Foto: PR NJA

Magistraal goud voor judoka's Nippon Judo Achterhoek

Algemeen

BERKELLAND - In een snikhete sporthal in Ede vond afgelopen zaterdag, 4 juni, voor de 23e keer het Heide Judo Toernooi plaats. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot een groot internationaal toernooi met een sterke bezetting uit onder andere Duitsland, Belgiƫ, Engeland, Noorwegen en natuurlijk Nederland. Nippon Judo Achterhoek was met een grote groep wedstrijdjudoka's aanwezig om een felbegeerde podiumplaats te veroveren.

Naomi Loffeld (Ruurlo) en Luuk van Nieuwland (Hengelo) hebben een toptoernooi gedraaid en alle wedstrijden gewonnen en hiermee het goud binnen gehaald. Jonna Groot Zevert (Groenlo), Jaidy van der Horst (Lochem) en Fabienne Enklaar (Lochem) hebben tot aan de finale alles gewonnen. De finale konden ze helaas niet winnen maar mochten met een welverdiende zilveren medaille naar huis. Brons ging naar Jerre Smeets (Groenlo), Kemi Meulman (Barchem), Katja Kuznetsova (Lichtenvoorde), Suze Assendelft (Lochem), Isabelle Enklaar (Lochem), Thom Tiedink (Borculo) en Gerben te Have (Ruurlo).

Voor de meesten judoka's was dit het laatste toernooi van het seizoen. Alleen het meisjesteam -15 jaar judoot op 25 juni nog de Nederlandse Kampioenschappen teams. Op zaterdag 2 juli heeft Nippon Judo Achterhoek de seizoensafsluiting en viert dit met alle judoka's (van peuter tot senior). Nippon Judo Achterhoek is in augustus 2015 begonnen en heeft al meer dan 200 leden. Antoinette Hennink kan terugkijken op een zeer geslaagd eerste seizoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant