Onlangs kocht Bie Winkels al een demonstratiemodel van een goed bij de boerderij passend expositiescherm. Dankzij financiële steun van de Stichting Fonds 1819 kan de projectgroep nu meer exemplaren aanschaffen. Foto: PR
Onlangs kocht Bie Winkels al een demonstratiemodel van een goed bij de boerderij passend expositiescherm. Dankzij financiële steun van de Stichting Fonds 1819 kan de projectgroep nu meer exemplaren aanschaffen. Foto: PR

Steun voor activiteiten Bie Winkels in Gelselaar

Algemeen

Gelselaar - De vorig jaar gevormde projectgroep Bie Winkels in Gelselaar heeft voor dit jaar nog meer activiteiten op haar programma staan. Tot haar grote genoegen ziet deze vrijwilligersgroep alle inspanningen voor het houden van activiteiten in de schuur van de gelijknamige boerderij aan de Dorpsstraat in Gelselaar ook beloond met financiële steun. Voor onder andere de inrichting van de expositieruimte in de boerderij stelt het Stichting Fonds 1819 2000 euro beschikbaar. Het Prins Bernhard Cultuurfonds geeft 750 euro voor culturele activiteiten van het project.

De bijdrage van Fonds 1819 maakt het mogelijk goed bij de boerderij passende expositieschermen aan te schaffen van rond kastanjehout en rasterhekwerk. Dit systeem van Bovenschutte Houtwerken uit Gelselaar biedt een goede doorkijk. Zo blijven de stallen van de schuur met oude landbouwmachines en -werktuigen goed zichtbaar. Dit bepaalde de keuze hiervoor.
Als openingsactiviteit was gepland de manifestatie Boerenbeauty voor moeders en dochters komende zaterdag (7 mei). Door te weinig aanmeldingen gaat dit feestje niet door. Bie Winkels houdt nu als eerste activiteit een workshop gedichten schrijven op dinsdagavond 24 mei. Deze bijzondere avond is georganiseerd in samenwerking met de poëzie- en literatuurkring van PKN-streekgemeente De Wijngaard. De deelnemers gaan vooraf samen eten bij café Florijn, dat zorgt voor een menu met een poëtisch tintje (voor opgave en informatie: aj.heideman@planet.nl).

Heel Gelselaar bakt
De projectgroep Bie Winkels herhaalt belangrijke onderdelen van het programma voor 2015. Al worden hierbij, mede op basis van de ervaringen, ook aanpassingen doorgevoerd en komen er ook vernieuwingen en aanvullingen. Heel Gelselaar bakt bijvoorbeeld wordt deze keer niet gehouden in de feestweek, maar in september, op zaterdag de 17e. Zo kunnen nog meer mensen er aan meedoen.

Lichtroute
Nieuw is dat er tegen het eind van het jaar, op vrijdag 16 december, een kerstvoorstelling komt, met hieraan gekoppeld een lichtjesroute.

Workshop schilderen net voor expositie
Voorafgaande aan de expositie deze zomer wordt op een zaterdag 18 juni een workshop schilderen op locatie gehouden. Voor volwassenen en apart ook voor kinderen. Het zeer geslaagde experiment van de Diepenheimse kunstenaar Nico Nijkamp afgelopen jaar bij Winkels op Open Monumentendag inspireerde hiertoe. Voor informatie en opgave: Marjan Groenhout, tel. 0545 843111, e-mailadres marjangroenhout@caiway.net.
Van zaterdag 25 juni tot en met de ganzenmarkt op zondag 3 juli wordt weer een expositie gehouden in de schuur van Winkels. Ada Schreurs-Zieverink uit Dinxperlo, die in Gelselaar is geboren en heeft gewoond en op latere leeftijd is gaan schilderen, toont hier haar werk, waaronder ook Gelsterse ganzen. Ter opening van de expositie wordt opnieuw een Achterhoekse avond gehouden met Dichters op de delle (Sander Grootendorst en Jaap Nijstad) en muziek.

Filmavond Dinanda Luttikhedde
Dinanda Luttikhedde keert voor Bie Winkels even terug in Gelselaar. Zij verzorgt tijdens de expositieweek een filmavond, op vrijdag 1 juli. Dinanda is geboren in Gelselaar, als kunstenaar opgeleid in Kampen en Groningen en maakt documentaire films en schildert ook (weer). Zij vertoont haar films Varkenshuis en Onland in Gelselaar. In combinatie met de vertoning van deze films vertelt Dinanda Luttikhedde over totstandkoming van film(s) en het project Varkenshuis, met naderhand gelegenheid voor vragen en discussie met de filmmaker.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant