Needenaar Ton Kraayenvanger winnaar AVO Filmfestival 2016

Foto van links naar rechts: Ruud Calis, Ton Kraayenvanger, Leo Sijtsma. Foto: Michael Vink
Foto van links naar rechts: Ruud Calis, Ton Kraayenvanger, Leo Sijtsma. Foto: Michael Vink

NEEDE - Op zaterdag 23 april 2016 werd in Laren bij zaal Stegeman het jaarlijkse AVO (Audiovisuele Vereniging Oost) filmfestival gehouden. Het Avo bestaat uit regionale videoclubs oostelijk van de IJssel en maakt deel uit van het landelijke NOVA (Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs). Tijdens het festival werden 12 films vertoond, die zijn beoordeeld door de NOVA jury.

Videoclub Berkelland (voorheen Videoclub Borculo) was met meerdere deelnemers aanwezig en behaalde onder meer de eerste en tweede prijs.

Ton Kraayenvanger werd eerste met 'Doha, de parel van Qatar', een documentaire die hij met Leo Sijtsma en Ruud Callis maakte. In deze film worden veel aspecten van de hoofdstad van Qatar behandeld

Jan Grijzen werd tweede met 'Leven in de tuin'. Beide winnaars mogen in oktober naar het landelijke NOVA festival in Heerenveen. Ben Tragter werd 5e met een reisfilm over het Zwitserse kanton Wallis. Adrie Stam eindigde gedeeld 6e met een mooie film over Mongolië. Leo Sijtsma eindigde op een gedeelde 8e plaats met de film 'The auction', een reportage over de veiling van valken onder de rijke inwoners van Qatar. Jan Kupper werd 9e met een film over het natuurgebied 'Grevengracht'.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden