De Berkelrijders houdenwWielertoertochten op de weg en in het veld. Foto: PR
De Berkelrijders houdenwWielertoertochten op de weg en in het veld. Foto: PR

Wielertoertochten op de weg en in het veld

Algemeen

Borculo - Op zondag 3 april houdt toerclub de Berkelrijders uit Borculo de Achterhoek Wielertoertochten. Op deze dag zijn er verschillende tochten uitgezet op zowel de verharde weg als in het veld.

De veldtoertocht gaat door de mooie, bosrijke omgeving van de gemeente Berkelland en de gemeente Lochem. Deze tocht waarin veel zand- en bospaden zijn opgenomen gaat ook deels over particulier terrein. De afstanden die gefietst kunnen worden zijn 35 en 50 km met hierin opgenomen enkele mooie klimmetjes rond Barchem en Lochem.

Voor de wegtoertocht kunnen deelnemers een route kiezen van 80, 105 of 120 km. In de routes zijn mooie en rustige landwegen opgenomen. De 80 km voert richting Doetinchem. Via Laag- en Hoog Keppel en Hummelo, waar een verzorgingspost is ingericht, gaat de route vervolgens via Hengelo (gld.) weer terug richting Borculo.

De 105 km en de 120 km maakt een extra lus door Montferland waarin ook een aantal zeer fraaie klimmetjes zijn opgenomen waaronder de 3 Heuvelenweg en de Peeskesbult. De 120 km maakt nog een extra lus die gaat via de Elterberg (D). In Zeddam is er mogelijkheid tot pauze. Hier is tevens een startlocatie ingericht.

Alle afstanden zijn uitgezet met pijlen, borden en linten.

Voor alle afstanden kan er gestart worden van 8.30 tot 10.00 uur bij buitencentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg 51 in Borculo. Voor de veldtoertochten kan er ook ingeschreven worden op het openlucht theater in Lochem (van 9.00 uur tot 10.00 uur).


www.tcdeberkelrijders.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant