Zangavond bij damesensemble. Foto: PR
Zangavond bij damesensemble. Foto: PR

Zangavond met damesensemble

Algemeen

GEESTEREN - Een damesensemble verzorgt de zangdagavond op zondag 31 januari, vanaf 19.15 uur in de gereformeerde kerk in Geesteren. Het idee hiervoor ontstond precies een jaar geleden, direct na het optreden van acht Achterhoekse mannen op een soortgelijke zangavond.

Het dames-zangensemble wordt gevormd door Gerlien Hilhorst , Riek Oltvoort, Henriëtte Bouwman, Mini Groenewoud, Ina Barnhoorn , Ina Pekkeriet, Ada Zieverink en Nelleke Dillingh. Organiste Joke Franken uit Neede zorgt voor de muzikale begeleiding en Gerlien Hilhorst zingt niet alleen, maar speelt ook op de dwarsfluit.
Naast bekende en onbekende liederen uit het liedboek en van Taizé staan ook enkele avondliederen op het programma. "Bij gebrek aan avonddiensten komen die niet vaak meer aan bod, terwijl ze erg mooi zijn", licht Nelleke Dillingh toe. Vaak zingen de dames op 31 januari meerstemmig, maar soms ook in de vorm van een canon. Ruimte voor samenzang is er ook. Bezoekers van de zangdagavonden zingen ook altijd graag zelf.


A.J. Heideman, tel. 0545 481339; aj.heideman@planet.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant