De jeugd van SVBV kwam volop in actie tijdens de inzameling. Foto: Jan Hendriksen.
De jeugd van SVBV kwam volop in actie tijdens de inzameling. Foto: Jan Hendriksen.

Zeer geslaagde statiegeld flessenactie door voetbalvereniging SVBV

Algemeen

Barchem - Door de inzet van vele jeugdspelers, ouders, leiders, de 'centrale innemer' Jan Dinkelman en Supermarkt Attent Frank Bannink kan de Barchemse voetbalvereniging SVBV aan het begin van het nieuwe jaar terugzien op een succesvolle statiegeld flessenactie. Met dank uiteraard aan de inwoners van Barchem, Zwiep, Nettelhorst en de tussengelegen buitengebieden die op zaterdag 2 januari hun lege statiegeldflessen ter beschikking stelden.

Door Jan Hendriksen

Het lijkt een wetmatigheid te zijn dat er elk jaar zo'n 1000 tot 1100 euro aan lege statiegeldflessen wordt opgehaald. Dit jaar is daarop geen uitzondering. "En we komen naar verwachting voor de flessen, kratten en cash net iets boven 1100 euro uit. Een mooi resultaat zeker in het licht dat het weer niet uitnodigend was. Voordeel was wel dat de inzameling direct aansluitend aan Nieuwjaarsdag plaatsvond. De mensen hadden nog geen bezoek gebracht aan een supermarkt om de lege flessen in te leveren. En dat heeft in ons voordeel gewerkt", zo verklaarde Gerben Hoentjen die namens SVBV de inzamelingsactie coördineerde. Diverse kofferbakken van auto's, bedrijfsbussen en aanhangwagens waren volgepakt met lege plastic flessen en bierkratten.

Opbrengst
Zo kwamen de B1 - junioren Thijs Esselink (15), Rik Dijkman (14) en Owen Essink (15) met een bijna volle laadbak van een bedrijfsauto bij de supermarkt aan (zie foto). In een ramp tempo werden de tientallen flessen en de diverse bierkratten uit de auto geladen om nog een rondje door Barchem te maken. "De Barchemers hebben flink geproost op het nieuwe jaar", zo komt het drietal eenduidig tot de conclusie.
Supermarkt Attent fungeerde als inzamellocatie waar de flessen door Jan Dinkelman en enkele andere vrijwilligers werden gesorteerd. Ook dit jaar komt de opbrengst ten goede aan activiteiten rondom het voetballen en om het voetballen voor de jeugdleden nog leuker te maken. SVBV telt momenteel negen jeugdelftallen verdeeld over drie juniorenelftallen en zes pupillenelftallen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant