De Midwinterhoornblaozers Geesteren. Foto: PR
De Midwinterhoornblaozers Geesteren. Foto: PR

Midwinterwandeling in Geesteren op tweede kerstdag

Algemeen

GEESTEREN - De Midwinterhoornblaozers Geesteren houden een midwinterwandeltocht. Deze tocht wordt gehouden op de tweede kerstdag. Er is een prachtige, nieuwe, route uitgezet over de essen die rond het dorp Geesteren liggen. Ook de eeuwenoude kerkenpaden zijn in de ongeveer negen kilometer lange route opgenomen.

De Midwinterhoornblaozers laten hun melancholieke tonen op afwisselende, markante plaatsen langs de route en op de pauzeplaatsen uit hun hoorns klinken. Ook zijn de blazers altijd bereid uitleg te geven over de eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Bij helder vriezend weer zijn gedurende de gehele tocht de tonen van de midwinterhoorns te horen. De wandeling inkorten, kan ook. De wandelaar loopt dan eenvoudig richting de markante kerktoren van Geesteren.
Onderweg zijn er twee pauzeplaatsen. Een pauze is bij 'het mooiste terras' van Berkelland, dat van Theeschenkerij de Busker. De wandelaar krijgt daar een portie poffertjes aangeboden en kan de theeschenkerij bezichtigen. Het tweede rustpunt is bij windkorenmolen de Ster. Hier krijgt de deelnemer een kop erwtensoep en kan deze de molen bezichtigen. Bij terugkomst op het Kerkplein bij de Staove staat een beker glühwein en voor de kinderen warme appelsap klaar.
Van 12.30 tot 13.30 uur kan worden gestart bij het voormalige armenhuis/diaconiehuis, tegenwoordig verenigingsgebouw de Staove, aan het Kerkplein, midden in Geesteren.
Deelname aan de midwinterwandeling kost 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. De prijs is inclusief snert en poffertjes bij de pauzeplaatsen en glühwein of warme appelsap na afloop bij de Staove. De kaarten zijn te koop aan de start bij de Staove.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo