Rob Broerse (l) schonk de drie Ruurlose instanties de cheques. Foto
Rob Broerse (l) schonk de drie Ruurlose instanties de cheques. Foto"PR.

Stichting FORA schenkt waardecheques aan drie Ruurlose instanties

Algemeen

Ruurlo - Stichting Financiële Ondersteuning Ruurlose Activiteiten (FORA) had dinsdagavond 8 december voor een aantal te houden evenementen in Ruurlo een verlaat 'Sinterklaasavondje' in petto.

Door Jan Hendriksen

Stichting FORA mocht in de persoon van Rob Broerse in het bijzijn van het voltallige bestuur van de stichting de eerste waardecheques uitreiken aan Woonzorgcentrum Sensire De Bundeling (1000 euro) voor het invullen van uitje(s) met de bewoners die in enige vorm beperkt zijn in hun mobiliteit. Door het wegvallen van allerlei subsidies is deze mogelijkheid zeer beperkt geworden. Voorts werden de Achterhookse Folkloredansers verrijkt met een bedrag van 250 euro waarmee een project op de basisscholen in Ruurlo over het (boeren)leven in vroeger dagen in de Achterhoek en daarmee de cultuur leert kennen gestalte krijgt. Als laatste kreeg Stichting Vrienden van Reurle voor de versterking van de kindermiddag tijdens het Ruurlose muziek- en popfestival Reurpop een donatie van 250 euro. Dit evenement probeert voor de bewoners van Ruurlo en omgeving voor alle leeftijden hiervan een happening te maken wat zijn weerga niet kent. Dat hiervoor een financiële ondersteuning welkom is lijkt overduidelijk.
Stichting Financiële Ondersteuning Ruurlose Activiteiten is ontstaan uit de voormalige Huurders Vereniging Ruurlo (HVR). Door een aanhoudend gebrek aan bestuursleden is deze vereniging eerst voor een periode slapend gehouden. Dat wil zeggen dat er geen activiteiten meer werden georganiseerd omdat de personele bezetting ontbrak. Dit in de hoop dat er wellicht nieuwe mensen zouden opstaan om dit nieuw leven in te blazen. Uiteindelijk is de Huurders Vereniging Ruurlo opgeheven en omgezet in een stichtingsvorm die de nog aanwezige gelden ten goede wenst te laten komen aan initiatieven die het welzijn van de Ruurlose bevolking verhogen. In 2015 werden de eerste donaties gedaan. Voor 2016 kunnen goed onderbouwde aanvragen worden gericht aan de stichting via het e-mailadres stichtingfora@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant