Joke Pot en Gerry Berndsen. Foto: PR
Joke Pot en Gerry Berndsen. Foto: PR

Aktief en Bohero blijven in Berkelland overtollige spullen ophalen

Algemeen

BERKELLAND - Aktief en Bohero blijven in Berkelland overtollige spullen en grofvuil ophalen.

Omdat verschillende contracten verlopen waren is het inzamelen van grof huishoudelijk afval afgelopen zomer via een Europese aanbesteding opnieuw in de markt gezet. Al bijna elf jaar zamelen Aktief en Bohero naar tevredenheid het grof huishoudelijk afval in. Na inschrijving bleek Stichting Aktief Groep de enige inschrijver te zijn en voldeed aan alle voorwaarden. De opdracht is daarom aan Aktief gegund. De komende vijf jaar gaat Aktief, met Bohero voor het Borculose gebied, al het grof huishoudelijke afval ophalen in de gemeente Berkelland. Met de mogelijkheid van verlenging met nog eens vijf jaar.

Inzet medewerkers met afstand tot arbeidsmarkt
Het bedrag waarvoor de werkzaamheden worden uitgevoerd is belangrijk. Dat ligt straks op hetzelfde niveau als nu. Minstens net zo belangrijk is de voorwaarde van het maximaal inzetten op social return on investment. Belangrijk is het inzetten van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of het inschakelen van vrijwilligers. Daarnaast is er de voorwaarde dat er een kringlooprendement van minimaal 80% wordt gehaald. De gemeente hecht aan beide voorwaarden grote waarde.

Voor inwoners verandert er niets
Voor de inwoners van Berkelland verandert er niets. Na opgave via telefoon of internet wordt de overtollige huisraad aan huis opgehaald.
Op woensdag 4 november is de gunningsbrief door wethouder Joke Pot overhandigd aan de directeur van Stichting Aktief Groep, de heer Gerry Berndsen. Wethouder Joke Pot bij de overhandiging: "Ik ben blij dat Aktief en Bohero onze inzamelaars blijven van het grof huishoudelijk afval en hoop dat zij er alles aan gaan doen om het aandeel social return en het kringlooprendement hoger te laten worden dan geƫist."

Directeur Gerry Berndsen: "Mede door deze opdracht kunnen wij onze goede relatie met onder andere de SDOA voortzetten. En door de goede samenwerking met Bohero kunnen beide organisaties nog meer kringlooprendement halen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant