Er zullen weer tientallen oude tractoren te bewonderen zijn tijdens de braderie.
Er zullen weer tientallen oude tractoren te bewonderen zijn tijdens de braderie.

Oldtimershow braderie Reurlse Pompdagen

-

Ruurlo - Tijdens de jaarlijkse braderie van de Achterhookse Folkloredansers in het kader van de Reurlse Pompdagen wordt woensdag 12 augustus in het centrum van Ruurlo weer een oldtimershow gehouden. Te zien zijn tientallen oude landbouwtractoren en oude landbouwwerktuigen. Ook zullen er diverse stationaire motoren te bewonderen zijn. De oldtimershow vind plaats vanaf 14.00 uur tot 20.00 uur.

Op de parkeerplaats achter Gastronomie De Luifel worden de machines tentoongesteld. Tevens zullen er demonstraties verzorgd worden hoe in vroegere jaren de velden bewerkt werden. Tractoren van verschillende merken en bouwjaren zullen gepresenteerd worden. Vaak gerestaureerd en in originele staat hersteld. Er zullen demonstraties gegeven worden van onder andere het dorsen en het persen en malen van rogge.

Er zal uitgebreid tekst en uitleg gegeven worden over de verschillende machines en de werking van de machines. Heeft men interesse om deel te nemen met een tractor of stationaire machine aan deze oldtimershow dan kan men zich nog opgeven. Bel hiervoor Jaap Geerligs, tel. (0573) 452010. Het liefst tussen 18.00 en 19.00 uur of via mail naar: jgj.geerligs@tele2.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant