Afbeelding

Mark Dinkelman en Anouk Elferink van de Barchruiters kringkampioen

-

Barchem - Stichting Ruitersport Barchem organiseerde afgelopen weekend het jaarlijkse Concours Hippique. Het concours vond een maand eerder plaats dan de afgelopen jaren. Dit bleek een succes. Het terrein lag er uitstekend bij, de weersomstandigheden waren prima en er was een groot deelnemersveld.

Op zaterdag 27 juni kwamen eerst de pony's aan op de wedstrijdterreinen aan 't Witzand aan de start. Voor zowel de dressuur als het springen was de wedstrijd in Barchem voor de pony's de laatste selectiewedstrijd voor de regiokampioenschappen. In de klasse B springen categorie D/E was er een mooie zesde plaats voor Dominique Blanksma en haar pony Diabolo. Mark Dinkelman won met zijn pony Kantje's Tiësto de klasse L springen categorie E. Mark was ook in de dressuur succesvol. Hij won de klasse L1 met maar liefst 203 punten.

Zijn goede resultaten leverde Mark de titel Kringkampioen op in het springen en de dressuur. Maar Ponyclub De Barchruiters kenden nog een kringkampioen. Anouk Elferink en haar pony L'ami Noir wonnen beide proeven in de L2 dressuur categorie B. Anouk is hierdoor Kringkampioen dressuur geworden. In de klasse B dressuur categorie D/E was er een vierde plaats voor Berit Weg met Rick. Voor Dennis Nijhof was er nog een mooie derde plaats met Bartje in de L1 en een tweede plaats met Haasendonck's Ambrosius in de klasse L2. Als afsluiter werd de succesvolle dag afgesloten met een eerste plaats voor het viertal van De Barchruiters in de klasse L.

Op zondag 28 juni was het concours voor de paarden waaraan diverse leden van Rijvereniging De Bergruiters deelnamen. In de Z dressuur was er een knappe eerste en derde plaats voor Alvyra Arendsen Raedt met Möhoeve Alliene. In de M1 dressuur werd Joanne Spliethof zevende met haar paard Avalona. Lydia Verheugd werd derde in de klasse L1. In deze klasse werd Demi Dinkelman vijfde en Lideweij Greben zevende. Ook in de B dressuur waren verschillende leden van De Bergruiters succesvol. Zo was er een eerste plaats voor Alvyra Arendsen Raedt met Cannavaro, Marjan Ruiterkamp werd tweede, een derde plaats voor Jarno Ilbrink, vierde was Joanne Spliethof en Lauri Lubberdink vijfde en zesde.

Ook was er nog een zesde plaats voor Gerdien Klein Brinke met Ferdi. In de klasse B springen was er een tweede plaats voor Alvyra Arendsen Raedt met Cannavaro. In de klasse L springen werd Thomas Arendsen Raedt derde, Demi Dinkelman zevende en Gelmar Gosselink elfde. Thomas won ook de klasse M springen en Joanne Spliethof was hier tweede. Tenslotte was er nog een vijfde plaats voor Gelmar Gosselink in de klasse Z.

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op www.startlijsten.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant