Allround kampioen bij de mannen Jurgen te Brake won de titel voor de derde maal op rij. Foto: PR

Allround kampioen bij de mannen Jurgen te Brake won de titel voor de derde maal op rij. Foto: PR

Suzan Zieverink en Jurgen te Brake prolongeren Gelderse titel klootschieten

Sport

RUURLO/ZWOLLE – De Gelderse Kampioenschappen klootschieten, in Zwolle (bij Groenlo) zondag 7 april, werden gewonnen door de regerend kampioenen Suzan Zieverink en Jurgen te Brake. 

Deze wedstrijden werden net als vorig jaar weer gezamenlijk georganiseerd door de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF) en Klootschieters Federatie IJsselstreek KFIJ. Nieuw dit jaar was dat ook spelers die niet lid zijn van de AKF of KFIJ konden deelnemen.
De organisatie had er alles aan gedaan om de sporters optimaal te laten presteren. De wedstrijden worden als vanouds per leeftijdscategorie gespeeld, verdeeld over de onderdelen straat, veld en zetten. Na de drie onderdelen worden de punten bij elkaar opgeteld en is de winnaar in de categorie bekend. De allround kampioenen zijn de winnaars van meerdere leeftijdsklassen. Dit jaar waren er weer (duidelijk) meer deelnemers (m/v) dan voorheen. Dit kwam door onder andere extra deelname van spelers die niet aangesloten zijn bij de AKF of KFIJ. Ook de vele nieuwe (jonge) jeugdleden van KV Zwolle (en KV ’t Broek) zorgden voor een leuke sfeer.
Alle jeugdleden kregen een prijs en dat was goed gekozen. Vele blijde gezichtjes gingen al of niet in het bijzijn van ouders weer met een tevreden gevoel op huis aan.
Winnares bij de meisjes tot tien jaar werd Tessa Grotenhuis van KV ’t Broek uit Ruurlo. Bij de jongens was in deze categorie Thies van Hemert van KV Zwolle uit Groenlo de winnaar. In categorie tot dertien jaar werd Isa Ensink (KV Zwolle) bij de meisjes Gelders Kampioen. De titel bij de jongens ging in deze leeftijdscategorie naar Stijn van Hemert (KV Zwolle).

Mannen
Bij de mannen was de allround titel net als in 2023 en 2022 voor Jurgen te Brake van KV Zwolle (Groenlo). Hij behaalde zeven punten. Hij wist Ramon Halleriet (KV Zwolle) met elf punten en Patrick Zieverink (KV ‘t Broek) met dertien punten duidelijk voor te blijven.

Vrouwen
Bij de vrouwen was de allround titel net als voorgaande edities voor Suzan Zieverink (KV ‘t Broek) met vier punten. Zij was de favoriet en maakte dat met driemaal een eerste plaats helemaal waar. Marianne Westerink van KV Woudhuis uit Apeldoorn werd tweede met acht punten en de derde plaats was voor Saskia Wiegers van KV Respelhoek uit Geesteren met twaalf punten. De complete uitslagen per categorie zijn op de site van de AKF te zien. https://www.akf-klootschieten.nl.

Meerdere jeugdleden, vrouwen en mannen hebben zich met deze resultaten geplaatst voor het Nederlandse kampioenschappen klootschieten, op 9 juni voor junioren en of 23 juni voor senioren.

Allround kampioen vrouwen: Suzan Zieverink samen met Lidwien Zieverink, Sabine Grotenhuis en op de voorgrond Tessa Grotenhuis; allen lid van KV ’t Broek Ruurlo. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant