Komend weekend is er weer het Paasconcours van de Hamelandse Ruiters. Foto: Conny de Vries

Komend weekend is er weer het Paasconcours van de Hamelandse Ruiters. Foto: Conny de Vries

Paasconcours bij Hamelandse Ruiters

Sport

GEESTEREN - In het paasweekend houdt Paardensportvereniging de Hamelandse Ruiters weer het traditionele Paas-springconcours. Voor de vereniging en de deelnemers is dit de opening van het buitenseizoen. De wedstrijd kent een lange geschiedenis en trekt altijd veel belangstelling van ruiters en amazones uit de wijde omgeving.

De parcoursbouwer ontwerpt ieder jaar een mooi parcours met uitdagende hindernissen. Vanaf het overdekte terras zijn de combinaties goed te zien en te volgen.
Zaterdag 30 maart beginnen vanaf 10.00 uur de pony’s, gevolgd door de paarden in de klassen van 60 centimeter tot 1 meter. Op maandag 1 april, vanaf 10.00 uur starten de paarden in de klassen van 80 cm tot 1.35 m. De startlijsten zijn inmiddels goed gevuld; er worden rond 250 deelnemers verwacht.

Op het terras bij het clubhuis genieten van paardensport kan met gratis toegang (ter hoogte van Brokersweg 2, Geesteren, de Mensinkdijk -zandweg- inslaan). Het definitieve programma is te vinden op startlijsten.nl (zoeken op Geesteren GLD). Ook meer info op www.hamelandse.nl. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant