Het licht brandt uitnodigend. Iedereen is welkom in de Dorpskerk. Foto. Louis Swart

Het licht brandt uitnodigend. Iedereen is welkom in de Dorpskerk. Foto. Louis Swart

Kerstnacht-samenzang in de Ruurlose Dorpskerk

Religie

RUURLO - De kerstboom spreidt zijn licht in de kerk. Er klinkt kerstmuziek. De bezoekers komen binnen. Zo gaat het al jaren op kerstavond en ook dit jaar hoopt men weer op een volle Dorpskerk.

Het licht dat door de ramen naar buiten komt, werkt uitnodigend. Is het de bijzondere sfeer van deze kerstnacht? Of is het vooral het samen zingen dat mensen naar de kerk trekt zo laat op de avond? Het zingen van kerstliederen verbindt mensen en is een sfeervolle voorbereiding op het feest dat komen gaat, het feest van de geboorte van het kindje Jezus. Iedereen kan meezingen met bekende kerstliederen als ‘Komt allen tezamen’ en ‘Stille Nacht’. Er wordt nog meer gezongen dan in de afgelopen jaren. Over het thema ‘Laat er licht zijn’ zegt ds. Anneke de Hoop, de predikant van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem: “Juist in deze donkere tijd vol geweld en oorlogen willen we in de Dorpskerk het kerstfeest van licht en hoop vieren.”

Op tijd
De deuren van de Dorpskerk gaan op kerstavond al om 21.30 uur open. De viering begint om 22.00 uur. Wie vroeg komt, kan al vanaf 21.45 uur genieten van prachtige orgelmuziek, gespeeld door Gerard Wesselink, en van het blaasensemble de Es-bloazers uit Varsseveld. Het vocaal ensemble AmaZing uit Ruurlo werkt mee aan de dienst met liederen als ‘O, Holy Night’, ‘Celtic Christmas’ en ‘Dona Nobis’.

Collecte
Er is een collecte voor de Kerstpakkettenactie van de Berkellandse kerken. Er zijn dit jaar door minima 511 kerstpakketten aangevraagd (in 2022 waren dat er nog 388). Daarvoor is heel veel geld nodig. Elke gift is zeer welkom.

Thuis naar de kerk
Wie, om wat voor reden dan ook, op kerstavond niet naar de Dorpskerk kan komen, kan zich toch met de viering verbonden voelen. Men kan de dienst meebeleven en thuis meezingen, doordat de dienst rechtstreeks wordt uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl (tik ‘Ruurlo’ in bij ‘zoek uitzending’).

 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant