Het koor Stemmig onder leiding van Frank Sterenborg gaat met mooie kerstliederen de viering opluisteren. Foto: PR

Het koor Stemmig onder leiding van Frank Sterenborg gaat met mooie kerstliederen de viering opluisteren. Foto: PR

Koor Stemmig zingt kerstnachtmis in de RK kerk Borculo verzorgen

Religie

BORCULO – Kerstmis staat voor velen synoniem met ‘vrede’. Men zoekt de gezelligheid en de warmte met elkaar op. Samen met familie, vrienden, genieten van lekker eten, een spelletje doen, of een mooie wandeling maken. In Nederland is dat allemaal mogelijk, zonder angst voor oorlog. Kortom een vredig tafereel. Men wenst elkaar vaak ook alle goeds toe met de kerstwensen.

Maar wat in Nederland zo gewoon is, is elders in de wereld niet zo. Op vele plaatsen is vrede ver te zoeken. Daar is het knokken voor vrede. Verwoestende bombardementen jagen vele mensen op de vlucht. Wat zouden we dat graag anders zien. De geboorte van een kind is verwachtingsvol voor elke ouder. Maar je kind geen toekomst kunnen geven, geen veiligheid en geborgenheid is een nachtmerrie. Ook Maria en Jozef moesten na de geboorte van hun zoon Jezus op de vlucht voor Herodes.
Met ‘Knokken voor Vrede wil men in de RK kerk in Borculo zeggen, dat ze zich niet neerleggen bij de vernietiging van onschuldige kinderen. ‘Als we blij zijn met de geboorte van een kind, dan zouden we met hart en ziel ook moeten zorg dragen voor dat kind. Met Kerst staan we stil bij de geboorte van een Redder. Laten we samenkomen om dat te vieren, daarmee tonen we dat we op weg willen naar Vrede’, zo luidt de oproep voor de kerstnachtmis.

De kerstnachtmis op kerstavond 24 december in de RK kerk, Steenstraat 26 in Borculo begint om 19.00 uur. Iedereen is welkom. Het koor Stemmig onder leiding van Frank Sterenborg luistert met mooie kerstliederen de viering op. Voorganger is Margriet te Morsche.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant