Het kwartet Jeban Fear wordt gevormd door Jan Keurentjes, Bennie te Plate, Ferdie Freriks en Arthur Heister.
Het kwartet Jeban Fear wordt gevormd door Jan Keurentjes, Bennie te Plate, Ferdie Freriks en Arthur Heister.

Energiek afwisselend Bevrijdingsconcert

Algemeen

Ruurlo - "Het is fijn dat we met verschillende generaties met elkaar stil staan bij hetgeen wat onze (voor)ouders zeventig jaar geleden hebben meegemaakt. We kunnen met z'n allen terugzien op een energieke afwisselende muzikale avond. Dank daarvoor allen." Met deze woorden besloot bestuurslid Marijn Dijkman van Stichting 4-5 mei Commissie Ruurlo vorige week woensdagavond 1 april in een bomvolle zaal van 't Kulturhus de 28ste editie van het Bevrijdingsconcert.

"Vrijheid, het is niet vanzelfsprekend. Zeker momenteel niet als je om je heen kijkt in de wereld; (burger)oorlogen en aanslagen. Maar ook zeventig jaar geleden was dat niet het geval. We vieren dit jaar in ons land dat we zeventig jaar 'vrij zijn'. En dat doen we met wat extra aandacht met het meerjaren thema Vrijheid geef je door", aldus Marijn Dijkman. Het Bevrijdingsconcert in Ruurlo behoort inmiddels al bijna drie decennia lang tot die goede traditie.
Voordat het muzikale 'geweld' losbarstte, werd het concert geopend met het zingen van het Wilhelmus. Vervolgens was het de beurt aan kinderkoor Sing a Song. Onder leiding van Karin Hukker werd ingezet met het nummer 'Morgen' gevolgd door 'Als de wereld nou van mij was'.
De kinderen besloten hun optreden met het toepasselijke nummer 'Kids Peace Song' met als boodschap: "Mensen zijn er in verschillende kleuren, vormen en namen. Hoewel we misschien anders zijn van de buitenkant, van binnen zijn we eigenlijk allemaal gelijk."
Het kwartet Jeban Fear wordt gevormd door Jan Keurentjes, Bennie te Plate, Ferdie Freriks en Arthur Heister. Het viertal zong een vijftal nummers waaronder de klassieker 'Hotel California' van The Eagles. 'Bring him home' kwam uit de musical Les Miserables en het vrolijke 'Hey good looking' van Hank Willams vormde een perfecte afsluiting.
Het kwartet werd begeleid door Veronie van Duren op piano, Jaap van Duren op gitaar en Ruud Assinck op percussie. Het meidenkoor @Seven onder leiding van Carina Numan vervolgde - na het lezen van het gedicht 'De vrijheid kwam in het voorjaar' van Ankie Peypers door presentatrice Karin Klomp - het programma na de pauze met het toepasselijke nummer 'Vrede' van Ruth Jaccot gevolgd door 'Imagine' van John Lennon en het slotnummer 'Het regent zonnestralen' van Acda en de Munnik.
Het vrouwenensemble Amazing opende met 'Something Inside so strong' van Labi Siffre haar optreden gevolgd door 'Make you feel my love' van Bob Dylan en 'Mag ik dan bij jou'. Dit laatste was een nummer van Claudia de Breij vol troostende woorden: "Als de oorlog komt en als ik dan moet schuilen, mag ik dan bij jou…"
Muziekvereniging Sophia's Lust onder leiding van Mark ten Breul maakte tijdens het concert evenals begin maart tijdens 'Back to the nineties en zerros' een 'één tweetje' met @Seven met het prachtige titelnummer 'Skyfall' uit de gelijknamige James Bond film en het jazzy nummer 'Candyman'. En hoe toepasselijk was het slotnummer van de muzikanten 'Sint Louis Bleus March' waarbij bij enkele bezoekers de voetjes van de vloer gingen. En natuurlijk werd tot slot de traditionele Nederlandse Jubelmars uit volle borst meegezongen.

Afscheid
Na afloop werden de commissieleden Wim Vellekoop (92) en Harrie Aagten (81) bedankt voor hun jarenlange inzet voor Stichting 4-5 mei Commissie Ruurlo. Het tweetal neemt in juni na respectievelijk 40 en 25 jaar afscheid van de stichting.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant