Bert en Anny van der Meer (l) samen met Wim Klein Egelink en Henny te Veldhuis bij de saloon in Esselenbroek City.
Bert en Anny van der Meer (l) samen met Wim Klein Egelink en Henny te Veldhuis bij de saloon in Esselenbroek City.

Esselenbroek verkoopt 'Brook City' aan CactusOase

-

Ruurlo - Meer dan vijftien jaar heeft Ruurlo tijdens de Septemberfeesten kunnen genieten van de westernstraatversiering van Buurtvereniging Esselenbroek. Dit jaar ontbreken de bekende taferelen echter in de verlichtingsroute. De 95 leden tellende buurtvereniging heeft de versieringen van de hand gedaan en aan Anny en Bert van der Meer van de CactusOase verkocht. En zie, de westerntaferelen en figuren zijn herrezen als 'Brook City', een mooie aanwinst in deze unieke woestijn. Zondag 29 maart wordt 'Brook City' in het bijzijn van buurtbewoners van 't Esselenbroek officieel om 14.00 uur geopend.

Buurtvereniging Esselenbroek besloot vorig jaar te stoppen met het thema 'Brook City' als straatversiering. "We hebben al een aantal jaren de intentie om een nieuwe straatversiering te maken. Na het laatste Septemberfeest hebben we de knoop doorgehakt. We nemen definitief afscheid van 'Brook City'.

Of er dit jaar een nieuwe straatversiering te zien is op 't Esselenbroek is nog de vraag. Er zijn ideeën maar die moeten nog uitgewerkt worden", zo laten voorzitter Willem Klein Egelink en bestuurslid Henny te Veldhuis van de buurtvereniging weten.

Willem Klein Egelink: "We wilden de westernversiering in eerste instantie op Marktplaats te koop aanbieden. Maar Anny Cactus had middels een vriendin, die lid is van onze buurtvereniging, gehoord dat de versieringen verkocht zouden worden. Ze was er als de kippen bij en vroeg of de CactusOase de versiering niet kon kopen." Zodoende kreeg 'Brook City' een tweede leven.

In enkele maanden tijd bouwde Bert van der Meer vakkundig uit de losse onderdelen een karakteristiek westernstadje met als blikvanger de Saloon. Zelfs de bedden ontbreken niet. Ook heeft Bert van der Meer een prachtige sfeervolle pianobar ingericht en hebben de drie Daltons weer een nadrukkelijke plek in de gevangenis gekregen.

Ook de twee bizons, de postkoets die uit 2004 dateert en de 'bank' zijn terug te vinden in het decor. Tussen de cactussen is zelfs een graf van een cowboy te vinden. De indianenfiguren van de Esselenbroek zijn door Bert in de indianenstraat van de kindertuin geplaatst.

Al met al is 'Brook City' een welkome aanvulling voor de CactusOase, evenals een oud klaslokaal waaraan leden van de Historische Vereniging Old Reurle momenteel de laatste hand leggen. Ook deze zal zondag 29 maart officieel worden geopend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant