Als extraatje had Rudy Huetink zondag enkele oude legervoertuigen van de Ruurloërs Arjan Meulenveld, Mike Jetten en Marc ter Bogt op het Kerkplein ‘geparkeerd’. Foto: Jan Hendriksen

Als extraatje had Rudy Huetink zondag enkele oude legervoertuigen van de Ruurloërs Arjan Meulenveld, Mike Jetten en Marc ter Bogt op het Kerkplein ‘geparkeerd’. Foto: Jan Hendriksen

Fietsers Voorjaarstocht verrast op Bevrijdingsdag

Algemeen

RUURLO - “Wat een verrassing, toeval en hoe toepasselijk? We wisten niet dat er een expositie over de Tweede Wereldoorlog was ingericht. Leuk toch om voor we van start gaan eerst even de expositie te bezichtigen op deze toch wel bijzondere dag”, zei een Vordenaar die zondagmorgen, op Bevrijdingsdag, samen met zijn vrouw meedeed aan de jaarlijkse Voorjaarsfietstocht van VVV Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Diverse deelnemers namen voor ze vertrokken vanaf het VVV Gastvrijheidspunt eerst even een kijkje bij de expositie die Ruurloër Rudy Huetink sinds 1 april in een gedeelte van het gastvrijheidspunt heeft ingericht met als thema ‘Ruurlo in Oorlogstijd 1940-1945’. Een expositie van voorwerpen, documenten en wetenswaardigheden uit die periode die specifiek gerelateerd zijn aan Ruurlo. Met als hoogtepunt voor Huetink: het dagboek van de Ruurlose verzetsstrijder Gerrit Sprokkereef, dat hij speciaal voor deze expositie in bruikleen kreeg van een familielid.
Als extraatje had Huetink zondag ook enkele oude legervoertuigen van de Ruurloërs Arjan Meulenveld, Mike Jetten en Marc ter Bogt op her Kerkplein ‘geparkeerd’. En die trokken ook de nodige bekijks van de fietsdeelnemers. De expositie is nog tot en met zaterdag 11 mei te bezichtigen.

Komoot-app
Er stonden voor de in totaal 160 deelnemers aan de Voorjaarsfietstocht twee mooie fietsroutes gepland, uitgezet door Herman van den Berg. Die van 29 kilometer ging richting Beltrum en Dijkhoek en de 41 kilometer lange route voerde over onder meer de kerkenpaden richting Groenlo. Rustpunten waren er bij eetcafé Dute in Beltrum en café restaurant Cubanos in Groenlo.
Beide routes konden als extra service ook gedownload worden middels een QR-code met Google Maps, als gpx-bestand of in de Komoot-app. En daar wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Als eindpunt van de tocht fungeerde café-restaurant De Tapperij waar menigeen nog even ‘nakletste’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant